Ceturtdien, 7. februārī, plkst. 13 Galvenā bibliotēka aicina uz dzejnieces, rakstnieces, dramaturģes Sandras Vensko otrā romāna “Adele” atvēršanu.

Sandra Vensko gribējusi uzrakstīt par mūsu likteņiem: “Par to, kā dzīvojam, kāda ir sievietes vieta šodienas Latvijā. Sapratu, ka nevaru uzrakstīt bez iešanas cauri visiem tiem gaņģiem, ko ir gājusi mana dzimta un cilvēki, kurus pazīstu.” Viņa cer, ka šī ir grāmata sievietēm, no kuras katra lasītāja varēs kaut mazliet paņemt sev, un varbūt paņemtais palīdzēs. Arī vīriešiem, iespējams, jo “grāmata ir par viņiem, sieviešu tur nemaz tik daudz nav”.

Sandra Vensko rakstniecībā darbojas jau trīs gadu desmitus - sāka ar dramaturģiju, turpināja ar dzeju un stāstiem, līdz 2014. gadā devās pie lasītājiem ar pirmo romānu “Maigā okupācija”.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ^^—^^ 05.02.2019, 08:48:35

    Kā sokas ar Gāliņciema bibliotēkas un bērnu bibliotēkas projektu? Redzēju pērnā gada pašvaldības atskaitē informāciju - varbūt nu jau ir kas vairāk ko pastāstīt?

  • -1
    vent_biblioteka 11.02.2019, 10:33:09

    Projekts “Daudzfunkcionālā pakalpojumu centra izveide Gāliņciemā” ir sagatavots iesniegšanai, pretendējot uz ERAF finansējumu. Ēka būs 621 m2 liela, tajā atradīsies telpas bibliotēkas pakalpojumiem un daudzveidīgiem kultūrizglītojošiem pasākumiem. Līdzās lasīšanas veicināšanas pasākumiem un aktivitātēm, tiks ieviesti jauni pakalpojumi, kas būs saistīti ar kultūras un dabas mantojuma saglabāšanu, kā arī seno arodu prasmēm, literatūru un rakstniecību.
    Turpinās darbs pie Bērnu bibliotēkas projekta. Projekta mērķis ir kultūrvēsturiski vērtīgas ēkas pārbūve papildinot to ar jaunu būvapjomu pagalma pusē un piegulošās teritorijas labiekārtošana. Ēka būs 368 m2 liela. Bērniem pēc stundām mācību iestādēs būs vieta radošuma attīstībai, mājasdarbu gatavošanai, komunikācijai ar vienaudžiem, atpūtai un aktīvai brīvā laika pavadīšanai, t.sk. dažādām svinībām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: