Ventspils Augstskolas (VeA) Ārējo sakaru daļa sadarbībā ar Studentu padomi un ārzemju studentiem kopš 2018. gada organizē pasākumu ciklu “Ēdiens pāri robežām” (“Food Across Cultures”) ar mērķi neformālā un nepiespiestā gaisotnē “izgaršot” dažādās VeA pārstāvētās kultūras un to nacionālās virtuves.

Noslēdzoties ziemas eksāmenu sesijai, un sākot jauno studiju un darba cēlienu, VeA ķīniešu valodas pasniedzēja Zhu Huiping 6. februārī plkst. 19 D korpusa studentu atpūtas telpā aicina visiem kopā nosvinēt ķīniešu Jauno gadu. Ķīnas vakarā varēs ne tikai iepazīties ar ķīniešu Jaunā gada tradīcijām un nogaršot ķīniešu svētku ēdienus, bet arī iepazīties ar tējas ceremonijas tradīcijām.

Kopumā 2018. gadā “Food Across Cultures” ietvaros tika “izgaršota” Latvija, Grieķija, Portugāle, Turcija un Indija, savukārt 2019. gadā ir plānots “nogaršot” ķīniešu, uzbeku, gruzīnu un tatāru virtuves.

Pirmais šāds pasākums notika pagājušā gada novembrī, kad augstskolas jaunatklātajā D korpusa studentu atpūtas telpā varēja iepazīties ar latviešu ēdieniem un tradīcijām. Liela daļa ārzemju studentu drosmīgi nogaršoja pilnīgi visu, un daži pat saskatīja līdzības ar savu tautu virtuvēm.

Nākamajā pasākumā tika pārstāvētas divas valstis – Portugāle un Grieķija. Grieķu ēdienus gatavoja Erasmus+ apmaiņas studenti – Marija un Niks. Savukārt ar portugāļu virtuvi iepazīstināja Erasmus+ apmaiņas students Rikardo no Portugāles. Galdā tika celti tādi ēdieni kā klasiskie un viesiem zināmie grieķu salāti, kā arī pitas maize. Jaunieši ne tikai dalījās ar savu valstu tradīcijām, bet arī paskaidroja, kā pagatavot attiecīgos ēdienus.

Pasākumu ciklam turpinoties, VeA svinēja turku vakaru. Studentu atpūtas telpā viesus sagaidīja turku mūzika un interesanti, daudziem līdz šim nezināmi ēdieni. Jaunās garšas varēja baudīt, skatoties brīnišķīgu video par Turcijas dabu. Vakara gaitā studenti dalījās ar pieredzes stāstiem par dzīvi Latvijā, kā arī vienojās kopīgās turku dejās.

2018. gada pasākumu ciklu noslēdza studenti no Indijas. Šajā vakarā varēja iepazīties ar indiešu tradīcijām un nogaršot viņu tautai raksturīgos veģetāros ēdienus. Studenti ieradās tērpti baltos un melnos tradicionālajos apģērbos. Pasākuma organizēšanā piedalījās arī Eiropas-Āzijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja vietnieks, SIA “BALTOVENTS” valdes priekšsēdētājs Kartiks Desai, kurš iepazīstināja ar indiešu kultūras iezīmēm.

Erasmus+ programmas mērķis ir vairot prasmes un cilvēku iespējas atrast darbu, studēt, mācīties, veikt brīvprātīgo darbu ārvalstīs, kā arī modernizēt izglītību, mācības un jaunatnes darbu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Larijs Kukarans 04.02.2019, 19:04:49

    Būs kārtējais jaunlatviešu pieplūdums?

  • -4
    Gunārs Pētersons 05.02.2019, 08:39:05

    Nu, kpv rasist? Kādēļ kārtējais? Kur tad iepriekšējie pieplūdumi?

  • -2
    Larijs Kukarans 05.02.2019, 14:17:50

    Pārbijos no vārda rasists,āksts tu!

  • -4
    Gunārs Pētersons 05.02.2019, 17:27:36

    Aiziet, atbildi par to kārtējo jaunlatviešu pieplūdumu, ākst!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: