Ventspils Jauniešu mājas kolektīvam pievienojies brīvprātīgais jaunietis Valentins no Francijas. Viņš iesaistījies Eiropas brīvprātīgā darba kustībā un izvēlējies 5 mēnešus pavadīt Ventspilī, lai iepazītu mūsu kultūru un tradīcijas, apgūt jaunas prasmes, kā arī dalīties ar savā pieredzē un dot daļiņu Francijas ventspilniekiem.

Sagaidot ikvienu ārvalsts brīvprātīgo, Ventspils Jauniešu mājā tiek organizēts iepazīšanās vakars. Arī piektdien, 11. janvārī, plkst. 17 Valentins iepazīstinās ar sevi un Franciju, kā arī būs iespēja neformāli parunāties un cienāties ar dažādām paša Valentina gatavotām franču uzkodām.

Savukārt piektdien, 17. janvārī plkst. 17 notiks pirmā tikšanās ar visiem interesentiem, kuri vēlas kopā ar Valentinu apgūt franču valodu. Tās būs neformālas valodu nodarbības, kuras notiks ar angļu valodas starpniecību, jo latviski Valentins vēl nerunā. Pirmajā tikšanās reizē interesentiem būs iespēja vienoties par nodarbību norises laikiem. Dalība būs bez maksas un aicināti piedalīties dažāda vecuma ventspilnieki.

Sadarbība ar ārvalsts brīvprātīgajiem jauniešiem norisinās jau kopš 2016. gada. Kopā jau 15 brīvprātīgie (no Čehijas, Bulgārijas, Portugāles, Itālijas, Horvātijas, Spānijas, Francijas) ir viesojušies Jauniešu mājā un palīdzējuši organizēt dažādus pasākumus. Kopš 2018. gada oktobra Jauniešu mājā strādā Lya – brīvprātīgā no Spānijas. Viņa organizē dažādas darbnīcas, kā arī vada neformālās spāņu valodas nodarbības, ko jau iecienījuši ventspilnieki. Brīvprātīgajā darbā iesaistās arī vietējie Ventspils jaunieši un kopā darbs starptautiskā komandā norit interesantāk.

Veikt brīvprātīgo darbu kādā citā Eiropas valstī ir iespēja arī Ventspils jauniešiem. Projekta ilgums ir no 1 līdz pat 12 mēnešiem. No Eiropas Savienības programmas Erasmus+ finansējuma tiek segta jaunieša ceļa un uzturēšanās izmaksas, kā arī jaunietis saņem nelielu kabatas naudu. Par veikto brīvprātīgo darbu samaksa netiek veikta, bet jaunietim tā ir iespēja gūt pieredzi, iepazīt citu valsti, nostiprināt valodu zināšanas, izvērtēt savas dzīves mērķus, kļūt patstāvīgam un konkurētspējīgam darba tirgū pēc atgriešanās. Brīvprātīgā darba nosūtīšanas un uzņemšanas projektus Ventspilī koordinē biedrība “Ventspils Jauniešu dome”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    default 11.01.2019, 14:22:07

    C'est très agréable!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: