Jau trešo gadu no 22. līdz 27. oktobrim Ventspilī notiks Kamermūzikas dienas, kurās Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņiem būs iespēja spēlēt kameransambļos ar starptautiski pieredzējušiem mūziķiem.

Festivāls dod iespēju Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventiem atgriezties savā skolā: jau trešo gadu tajā piedalās čellists Pēteris Ozoliņš, bet šogad pievienojas arī vijolniece Dita Immermane. Mūziķi ieradušies arī no Francijas, Somijas, Dānijas, Lielbritānijas un Austrijas. Īpašais viesis šogad ir dāņu čellists Jakobs Kulbergs, kurš ir pasniedzējs Londonas Karaliskajā Koledžā un Dānijas Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā.

Mūziķu rindas ir papildinātas ar talantīgākajiem jaunajiem latviešu mūziķiem, kuri studē visā Eiropā, bet pirmoreiz piedalīsies arī Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēji - pianiste Sana Villeruša un klarnetists Anrijs Pitens.

25. oktobrī, 19 Pārventas Bibliotēkā skanēs klasikas pērles: Mocarta un Šūberta stīgu kvinteti. Savukārt 26. oktobrī 19 Livonijas Ordeņa pilī skanēs “Serenādes”: Čaikovska, Dohnāņi un arī Maijas Einfeldes. Bet 27. oktobrī 16 Jaunrades namā būs iespēja dzirdēt interesantākos latviešu komponistu kamermūzikas skaņdarbus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: