Septembrī Rakstnieku mājā Ventspilī strādās septiņi autori no dažādām valstīm, tajā skaitā arī ASV.

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā septembrī strādā šādi rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji: Krista Anna Belševica (Latvija), Johanna Hansena (Johanna Hansen) (Vācija), Margarita Karbonaro (Margherita Carbonaro) (Latvija/Itālija), Džeims Hopkins (James C Hopkins) (Amerika), Anna Matvejeva (Анна Матвеева) (Krievija), Izabella Breijere (Isabella Breier) (Austrija), Vladimirs Timčuks (Володимир Тимчук) Ukraina), Dmitrijs Gavrišs (Dmitry Gawrish) (Ukraina/Vācija).

No Latvijas pirmo reizi piedalās dzejniece, Ventspils pilsētas domes izcilības stipendijas ieguvēja Krista Anna Belševica, kas pirmo savu dzejas krājumu publicējusi 2017. gadā un šobrīd rezidencē plāno rakstīt romānu. Par latvieti jau sākam uzskatīt tulkotāju uz itāļu valodu Margaritu Karbonaro, kas viesojas gandrīz katru gadu, lai mācītos latviešu valodu un kas ir iztulkojusi un izdevusi jau divas latviešu literatūras grāmatas Itālijā: Noras Ikstenas Mātes piens un Zigmunda Skujiņa Miesas krāsas domino.

Rezidencē atgriežas vācu dzejniece, māksliniece un literāra izdevuma WORTSCHAU redaktore Johanna Hansena, kas aktīvi pēta Latvijas dzejas telpā notiekošo. Dzejas dienu ietvaros Johanna Hansena piedalīsies pasākumā Pasaules literatūras vakari 9. septembrī Raiņa un Aspazijas mājā, Rīgā. Pasākumā piedalīsies arī dzejniece un filozofe no Austrijas Izabella Breijera, kas pirmo reizi viesojas Ventspilī. Vēl no vācu valodā rakstošiem autoriem viesosies ukraiņu izcelsmes rakstnieks un dramaturgs Dmitrijs Gavrišs.

Dzejas dienu atklāšanas pasākumā 7. septembrī Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies dzejnieks un mūziķis no Amerikas Džeims Hopkins. Džeims Latvijā viesojas regulāri un viņa tekstus Ivara Šteinberga tulkojumā Latvijas auditorijai jau ir bijusi iespēja lasīt.

Pirmo reizi Ventspilī viesosies rakstniece no Krievijas Anna Matvejeva, kas ir 16 grāmatu autore un ukraiņu jaunais dzejnieks Vladimirs Timčuks. Matvejevu Ventspilī varēs satikt Pārventas bibliotēkā 6. septembrī plkst. 18.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: