Pirmdien, 12. martā, plkst. 17 Pārventas bibliotēkā Ugāles mākslas studija noslēgs darbības 10. sezonu ar izstādes „Apaļi desmit” atklāšanu, kur būs aplūkojami 20 autoru darbi dažādos žanros un tehnikās, kopskaitā apmēram 30 darbi.

Studijā, kuru vada māksliniece Laimdota Junkara, darbojas autori no Ugāles, Puzes, Usmas, Talsiem un Ventspils.

Studijas dalībnieki ir gleznojuši dekorācijas divām Ugāles teātra izrādēm, vasarās piedalījušies plenēros Lagzdienā, Zlēkās, Liepenē, Usmā, Labragā un citur, bet šovasar gleznos Spāres muižā.

Desmit gadu laikā Ugāles mākslas studijai bijusi kopizstāde „Dialogs” ar ventspilniekiem, tāpat izstāde Talsos un vairākas izstādes Ugālē, to skaitā arī „Uzzīmē grāmatās atrasto Ugāli” 2017. gada rudenī, kuru atbalstīja Ventspils novads. Vairāki šīs izstādes darbi būs aplūkojami arī Pārventas bibliotēkā.

Ugāles mākslas studijas autoriem ir bijušas arī personālizstādes Ugālē, Puzē, Usmā un citur, bet visvairāk personālizstāžu bijušas māksliniecei Irēnai Lakšei. Arī šobrīd viņas personālizstāde ir apskatāma Popes muižā.

Pārventas bibliotēkā šī būs jau otrā Ugāles mākslas studijas darbu izstāde. Pirmā, studijas septiņu gadu darbības svētkiem veltītā izstāde „Ugāles variants”, bibliotēkā bija skatāma 2015.gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: