Novērsts bojājums attīrīto notekūdeņu caurulei, kas pirmdien nebija izturējusi pamatnes svārstības un salūzusi metinājuma vietā.

Pašvaldības SIA Ūdeka, kam pieder šī caurule, skaidro, ka plīsuma vietā uzlikta uzmava un bojājums novērsts. Negadījums nav radījis nekādu kaitējumu dabai, jo pa cauruli tiek izvadīts jau attīrīts ūdens. Parasti tas notiek jūrā 1,8 km attālumā no krasta, bet pa caurules plīsuma vietu ūdens daļēji iztecēja jau jūras krastā. Attīrīto notekūdeņu izvades caurules tiek apsekotas reizi divos gados, konkrētā caurule pārbaudīta 2016. gadā.

Notekūdeņu attīrīšanas ietaises nodrošina pilsētas notekūdeņu attīrīšanu atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām un pašvaldības SIA Ūdeka kontrolē attīrīto notekūdeņu kvalitāti, regulāri veicot analīzes, lai Baltijas jūrā nonāktu visiem standartiem un prasībām atbilstošs un tīrs ūdens, skaidro uzņēmumā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Nezināmā 07.03.2018, 19:33:41

    "Parasti tas notiek jūrā 1,8 km attālumā no krasta, bet pa caurules plīsuma vietu tie daļēji iztecēja jau jūras krastā. Attīrīto notekūdeņu izvades caurules tiek apsekotas reizi divos gados, konkrētā caurule pārbaudīta 2016. gadā."

    Vai šī caurule tiek pārbaudīta visā 1.8km garumā? Nez kāpēc māc šaubas.

  • -2
    yolo 08.03.2018, 11:01:57

    Kārtējais interneta sertificētais speciālists tehnoloģisko iekārtu uzturēšanas jomā. Pašiem neapnīk sevi par muļķiem taisīt, komentējot lietas, kur sajēga nav..?

  • -1
    Nif nifs 08.03.2018, 11:22:30

    Nezināmā izteica savas domas, nekur neuzsverot, ka būtu speciālists. Ja esi tik gudrs kā iztaisies, tad uzraksti sakarīgu, īsu atbildi pēc būtības.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: