Otrdien, 7. novembrī, plkst. 18. Pārventas bibliotēkā notiks Larisas Cekanavičas fotoizstādes “Ceļojumu kaleidoskops” atklāšana.

Larisa sevi dēvē par amatierfotogrāfu. Fotografēšana viņas dzīvē ienāca sakarā ar citu aizraušanos. Larisa nevar iedomāties savu dzīvi bez ceļojumiem: dažādu valstu un pilsētu apmeklēšana, iespēja redzēt citu kultūru, dabas un pilsētu ainavu autentiskumu un daudzveidību, vēlme parādīt vietējo iedzīvotāju neatkārtojamo kolorītu un dzīvesveidu – tas viss iedvesmo un liek autorei attīstīties.

Larisa Cekanaviča aktīvi iesaistās Ventspils fotokluba “Moments” darbībā. Viņa ir dažādu fotoizstāžu, kuras notikušas Ventspilī, Rīgā, Maskavā, dalībniece, piedalījusies arī Pleskavas fotofestivālā. Viņas darbus var redzēt Ventspils kalendāros, Ventspils un Kurzemes reklāmas brošūrās. Par savu visvērtīgāko sasniegumu šobrīd autore uzskata dalību starptautiskajā fotokonkursā “Ķer momentu” («Лови момент»), kurā viņas darbs “Lavandu moments” («Лавандовый момент») ieguva II prēmiju un skatītāju simpātiju balvu. Kopā ar citiem konkursa uzvarētājiem viņas darbs tika izstādīts Centrālajā mākslinieku namā Maskavā.

Šī būs autores pirmā personālizstāde. Kaut kā jauna atklāšana vienmēr ir satraucoša un atbildīga. Autore cer, ka viņas darbi radīs skatītājos vēlmi pašiem doties ceļojumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: