BK “Ventspils” vakar aizvadīja mājas spēli FIBA Basketbola Čempionu līgā, kur spēkiem mērojās ar Vācijas klubu “MHP Riesen”. Ventspils komandai neizdevās pārspēt Vācijas klubu un piedzīvoja pirmo zaudējumu savā laukumā šajā sezonā ar rezultātu 61:73.

Robertam Štelmaheram nācās iztikt bez viena no saviem komanda līderiem Ronalda Zaķa, kurš gan bija uzvilcis spēles formu, tomēr kopā ar komandu neiesildījās un laukumā nedevās. Šobrīd basketbolists ir iedzīvojies nelielā traumā un nāksies to sadziedēt.

Sākumsastāvā laukumā Ventspils rindās devās Jūlijs Juciks, Māris Gulbis, Emanuēls Ubillla, Bleiks Hamiltons un Aigars Šķēle.

1. ceturtdaļa: Pirmos punktus gūst Vācijas komandas spēlētājs Zemans. Pēc 2 neveiksmīgiem ventspilnieku uzbrukumiem pirmos punktus gūst Šķēle. Vācijas komanda spēli ir iesākusi apņēmīgāk, kurzemniekiem nākas samierināties ar punktu guvumiem no groza apakšas vai apturēt uzbrukumu ar piezīmi, kas ļauj viesiem atrasties vadībā (2:8). Vācijas komandai izdodas jau spēles sākumā panākt izrāvienu, un Roberts Štelmahers ir spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu (4:12). Laukumā tikko devies Rihards Lomažs, kurš uzreiz realizē precīzu tālmetienu (7:12). Vēl 2 punktus pievieno Aigars Šķēle, un minūtes pārtraukumu pieprasa jau Ludvigsburgas komandas galvenais treneris (9:12). Ilgāku laiku rezultāts iestrēgst, jo abas komandas koncentrējas uz aizsardzību, to izdodas izkustināt tikai Mārim Gulbim, kurš realizē 1 no 2 soda metieniem (10:12). Jakovičam pēc skaistas Ventspils komandas izspēles izdodas gūt precīzu tālmetienu un vairs tikai -1 (13:14). Vācijas komandai izdodas 7 punktu izrāviens , kuru aptur Jakovičs ar precīzu tālmetienu (16:21). Vēl 2 vieglus punktus ar triecienu grozā no augšas gūst Vācijas komandas spēlētājs Džastins Sears, un ceturtdaļa noslēdzas ar 16:23 viesu labā.

2. ceturtdaļa. Ar precīzu metienu no groza apakšas punktus gūst Hamiltons pēc veiksmīgas Gulbja piespēles (18:23). Pēc tam pustālo pievieno arī Juciks, un ventspilnieki atkal ir pietuvojušies viena precīza metiena attālumā (20:23). 3. piezīmi nopelna Juciks un tiek nosēdināts uz rezervistu soliņa. No soda metienu līnijas punktus gūst Šķēle, samazinot rezultāta starpību (22:27).  Pēc 2 veiksmīgiem Vācijas komandas uzbrukumiem Štelmahers sasauc savu komandu uz sapulcīti (22:31). Ubilla pēc veiksmīga caurgājiena gūst 2 punktus ar piezīmi, kuru pēc brīža pārvērš vēl 1 punktā no soda metienu līnijas (25:31). Brīnišķīgu saspēli nodemonstrē Ubilla un Šķēle, gūstot vēl 2 punktus, bet Džonsons tūlīt atbild ar 2 punktiem (27:33). Vācijas komandai atkal padodas 5 punktu bezatbildes izrāviens, kas ļauj viņiem turēties drošā attālumā (27:38).  Gulbis ir precīzs no soda metienu līnijas, pēc brīža ventspilniekiem izdodas noturēt aizsardzību, bet Šķēlem neizdodas realizēt soda metienus. Tikmēr vieglus punktus no groza apakšas gūst Vācijas kluba spēlētājs Evans, bet ar 2 punktiem atbildēt izdodas arī Hamiltonam (31:40). Puslaika pēdējā sekundē precīzs no soda metienu līnijas ir Bruševics, un pārtraukumā ventspilnieki dodas ar  -7 (33:40).

3. ceturtdaļa. Lielā pārtraukumā Ventspils komanda laukumā atgriežas vien pāris minūtes pirms 3. ceturtdaļas sākuma. Veiksmīgi no tālmetienu līnijas ir Vācijas komanda, Gulbim izdodas 2 punktus atspēlēt, bet tos tūlīt arī pazaudē ātrajā uzbrukumā vāciešu izpildījumā. Šķēle šauj precīzi no tālmetienu līnijas (38:45). Neveiksmīgi uzbrukumā nospēlē Ubilla, kas ļauj pārtvert bumbu, un Riesen komanda ātrajā uzbrukumā gūst vēl 2 punktus. Jakovičs ir precīzs no tālas pustālās distances (40:47). Spēle iegūst asas un fiziskas spēles vaibstus. Ventspils zina, ka vēl daudz jāspēlē, bet vācieši - ka ventspilnieki nepadosies. Hamiltonam izdodas izcīnīt atlēkušo bumbu pie sava groza, pārvest pāri to laukumam un gūt punktus, pēc brīža rezultatīva piespēle arī Jucikam un vairs tikai – 4 ventspilniekiem (46:50). Ventspils komandai problēmas sagādā tikt līdz metienam, atlētiskie Vācijas komandas spēlētāji darbojas pārliecinoši aizsardzībā, bloķējot metienus un pārtverot piespēles, bet pašiem izdodas gūt punktus. Tomēr Ventspils nedomā padoties. Ubilla varonīgi iemet tālmetienu kritienā un vēl pievieno vienu punktu no soda metienu līnijas (50:54). Juciks nopelna 4. piezīmi un Štelmaheram nekas cits neatliek kā nosēdināt viņu malā. Ceturtdaļa noslēdzas ar viesu iemestiem 2 punktiem no groza apakšas un rezultātu 50:58.

4. ceturtdaļa. Pēdējā ceturtdaļa iesākās ar lielāku ventspilnieku apņēmību, tomēr Vācijas klubs savu pārliecību par spēju uzvarēt viesos nezaudē un neļauj ventspilniekiem tuvoties. Šķēles tālmetiens un Jucika iemestie 2 punkti ļauj uz brīdi cerēt, ka izdosies beidzot pietuvoties, tomēr Makreijs iemet tālmetienu un atkal -8 (61:69). Savu 5. piezīmi saņem Juciks, kad līdz spēles beigām palikušas 2,5 minūtes. Ventspils komandai tā arī neizdodas spēli salauzt un tā piedzīvo pirmo zaudējumu savā laukumā FIBA Basketbola Čempionu līgā ar rezultātu 61:73.

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās bija Aigars Šķēle, kurš guva 14 punktus, izcīnīja 2 atlecošās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles. 11 punkti Ubillam, viņam arī 6 rezultatīvas piespēles, bet MHP Riesen komandā visvairāk punktus guva Kerons Jonsons, kuram 16 punkti, 6 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

Kopumā BK “Ventspils” zaudēja arī cīņā par atlēkušām bumbām 33/42, arī kļūdu bija vairāk kā pretiniekam - 15/13.

Nākamo spēli BK “Ventspils” aizvadīs savā laukumā Olybet LBL pret “Valmiera/Ordo” komandu. Spēle notiks sestdien, 4. novembrī, plkst. 17. Savukārt FIBA Basketbola Čempionu līgā priekšā gaidāms izbraukums, kur dosimies uz Turciju, lai 8. novembrī tiktos ar “Gaziantepa” komandu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 02.11.2017, 09:50:49

    Bez Bērziņa un Zaķa ir grūti spēlēt zem groziem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: