Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Reģionālās politikas departaments pirmdien, 6. novembrī, paziņojis, ka pēc iedzīvotāju balsojuma, kas noslēdzās 31. oktobrī, ir arī noslēgusies konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” pirmā kārta.

Pēc veiktajiem aprēķiniem, Ventspils pilsētas pašvaldība ir izvirzīta konkursa otrajā kārtā.

Konkursa finālistes ir sadalītas 3 grupās:

  1. republikas nozīmes pilsētu grupā: Daugavpils, Jelgavas un Ventspils pilsētu pašvaldības;

  2. reģionālas nozīmes attīstības centru grupā: Gulbenes, Siguldas un Tukuma novadu pašvaldības;

  3. novadu pašvaldību grupā: Babītes, Olaines un Ozolnieku novadu pašvaldības.

Lai noteiktu konkursa laureātus, VARAM izveidotā vērtēšanas komisija otrās kārtas ietvaros klātienē apmeklēs deviņas pašvaldības – konkursa finālistes (trīs katrā grupā). Pašvaldības vērtēšanas komisijai sniegs prezentāciju, pamatojot, kāpēc attiecīgā pašvaldība ir ģimenei draudzīgākā.

Konkursa uzvarētājas tiks paziņotas decembra sākumā svinīga pasākuma laikā. Pasākumā tiks nosaukta gada ģimenei draudzīgākā pašvaldība, uzvarētājas katrā pašvaldību grupā, kā arī īpašās nominācijas, piemēram, par ieguldījumiem infrastruktūrā, par materiālo atbalstu, par lielāko jaundzimušo pieaugumu, par lielāko atbalstu daudzbērnu ģimenēm.

Kā jau iepriekš informējām, VARAM šogad pirmo reizi rīko konkursu “Ģimenei draudzīga pašvaldība”, lai noteiktu pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem. Jau vasarā Ventspils pilsētas dome nosūtīja pieteikuma anketu dalībai konkursā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: