Zūru mototrasē septīto reizi pēc kārtas norisinājās Ventspils novada tradicionālais rudens motokross Zūru Kauss.

Vairāki Ventspils pagasti ir bagāti ar motokrosa tradīcijām. Jūrkalnē, Zirās, Puzē, Ugālē un Ancē ir notikušas gan Zelta mopēda sacensības, kas padomju laikos bija ļoti populāras jauniešu vidū, gan arī Ventspils rajona čempionāti. Kopš 2011. gada šiem pagastiem pievienojās arī Zūras, kur dzīvo kaislīgi motokrosa entuziasti. Sacensības bija lieliski noorganizētas un trase bija ļoti labi sagatavota, par to paldies jāsaka sacensību organizatoram Eduardam un Zigmundam Rozenbergiem, Zūru motosporta entuziastiem, kā arī motoklubam Rodeo.

Neskatoties uz to, ka šis pasākums nebija īpaši reklamēts, 44 dalībnieki no Ventspils, Jūrkalnes, Saldus, Liepājas, Stendes un Lietuvas stājās uz starta sešās dažādās klasēs. Sacensības sāka jaunie braucēji 85cm3 klasē. Divu braucienu summā pārliecinošu uzvaru svinēja motokluba Rodeo jaunais braucējs Kristers Janbergs, kuram šīs bija pirmās sacensības ar 85cm3 klases motociklu. Otro vietu ieņēma Rūdolfs Stankus, bet trešais bija Niks Bortiņš.

Viskuplāk pārstāvētajā Iesācēju klasē uzvarēja Kristers Kravinskis no Stendes motokluba, bet otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi Kristaps Šēns un Artūrs Kaltnieks. Labas izredzes šajā klasē uz goda pjedestālu bija ventspilniekam Raitim Rijniekam, kurš pirmajā braucienā finišēja otrajā vietā, bet nākamā pēdējā aplī viņu pievīla tehnika, atbīdot uz piekto vietu kopvērtējumā.

40+ klasē pārliecinošu dubultuzvaru svinēja motoklubs Rodeo. Pirmo vietu abos braucienos izcīnija Arvis Sanders, aiz sevis atstājot komandas biedru Gvido Judeiku (attēlā). Uz goda pjedestāla bronzas pakāpiena kāpa Gints Uzars. 50+ klasē šoreiz startēja divi motobraucēji. Par uzvarētāju kļuva ventspilnieks Juris Jansons, bet Guntis Bērziņš no Jūrkalnes bija otrais.

Hobiju klasē uzvaru svinēja motokluba Rodeo braucējs Otto Leinerts-Neilands, otro vietu izcīnīja Andris Ziemelis, bet trešais bija Kaspars Štoss. Amatieru klases konkurencē viss goda pjedestāls tika Saldus motosportistiem: labākais šoreiz bija Jurģis Žukas, bet Ģirts Šampiņš un Rinalds Herings ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Vienīgais Lietuvas pārstāvis Mantas Jozaitis bija ceturtais.

Par lielisku apbalvošanas ceremonijas gaisotni parūpējās Uldis Skujiņš, bet par garšīgo zupu, kura tapa uz ugunskura sacensību laikā, liels paldies jāsaka bijušajam Ventspils kvadraciklu braucējam un lieliskajam pavāram Viktoram Vaskim.

Šīs nedēļas nogalē līdzīgi mači notiks Jūrkalnē.

Lasi vēl

Komentāri (19)

  • 0
    karlito 07.11.2017, 17:51:59

    Forši!

  • -1
    Barons 07.11.2017, 19:41:57

    Aber iekš Ventspil pilset neir ne vien moto-trass.Aiz ko tā?
    Kur ir palikt to slaven "DzintarJūr" trass,kur varej braukt ar tiem Motocikletiem uz nebēd?

  • 0
    Rimich 08.11.2017, 08:54:24

    Liels Prieks, ka Ventspils Motosporta Tradīcijas turpinās, ne reizi neiepauzējot, kopš pašiem pirmsākumiem. Par to Liels Paldies jāsaka visiem mūsu pilsētas un rajona MotoEntuziastiem. Lai dzīvo Karalis Motokross!

  • 0
    Rimich 08.11.2017, 13:51:05

    Labs jautājums Baronam! Jā!!! Reiz bija mums leģendārā ''Dzintarjūras'' trase, kur vairākus gadu desmitus ir notikušas dažāda mēroga sacensības. Ļaužu starume plūda pa agrāko Komjaunatnes, tagadējo Saules ielu, lai atbalstītu savējos, kuri ritens ritenī cīnījās ar pasaules varenajiem par uzvaru, par pilsētas vārdu! Jau vienpadsmit gadu ir pagājuši, kopš esam palikuši bez savas trases. Cerību stariņš iemirdzējās šā gada Ventspils pilsētas domes 22.februāra sēdē, kad tika pieņemts lēmums par jaunas Ventspils mototrases būvniecību. Kanālā Youtube bija pat redzama vieta jaunajai mototrasei. Patreiz ir iestājies klusums. Vai tas ir klusums pirms vētras? Ļoti gribas cerēt!

  • -1
    Barons 08.11.2017, 14:40:04

    Bet kas ir tagad iekš to viet,kur bij DzintarJūr trass?
    Es grib zinat.

  • -5
    keda 08.11.2017, 14:00:00

    Kaut kur lasīju OC darāmo darbu plānus un tur mototrase arī bija minēta. Tā kā cerēsim, ka tas darbiņš tiešām virzās

  • 0
    Rimich 08.11.2017, 14:23:10

    Nedaudz precizēšu savu iepriekšējo komentāru. Desmit gadi ir pagājuši, kopš esam palikuši bez savas mototrases. Vēl 2006.gadā leģendārā mototrase uzņēma Tradicionālo Starptautisko Motokrosu ''VENTBUNKERS LIELĀ BALVA'', kurš risinājās devīto reizi pēc kārtas.

  • 0
    karlito 08.11.2017, 21:24:55

    Dzirdēju gadus 4 atpakaļ,ka mototrases būvniecība esot domes plānā..laikam jāgaida būs vēl vismaz pāris gadu..Bet jā..''Dzintarjūras'' trase bija tiešām forša,,žēl,ka tās vairs nav,kaut gan pati trase jau ir,tikai aizaugusi un nevienam nevajadziga.

  • 0
    Nah Nahs. 08.11.2017, 21:32:33

    Vai tad trasi nevar atjaunot,kādēļ būtu jābūvē no jauna?

  • -2
    Rimich 09.11.2017, 09:59:06

    Atbildot uz Barona, Karlito un Nah Nahs jautājumiem, jāsaka, ka šodien ''Dzintarjūras'' trases teritoriju šķērso mazbānīša sliedes, kurām blakus ir iekārtots laukums ar soliņiem un puķu dobēm. Nedaudz tālāk trase ir saglabājusies, kur ik pa laikam kāds ''uzrūcina''. Mūsdienu superjaudīgajai tehnikai šī trase ir par šauru un nav pietiekami droša, lai organizētu lielas sacensības. Trase atrodas zaļā zonā, tādēļ tur aizliegts veikt jebkādus uzlabošanas darbus.

  • -2
    keda 09.11.2017, 10:43:49

    +kapi taču blakus. Par to vienmēr pukstēšana bijusi

  • 0
    Arvis Sanders 09.11.2017, 11:33:58

    Vēlos pateikt paldies Ventspils novada motokrosa entuazistiem, par iespēju trenēties Zūru un Jūrkalnes mototrasēs,kuras pašu spēkiem tiek koptas ,līdzinātas un tiek organizētas sacensības amatieriem ,iesācējiem un veterāniem. Ar cerībām raugos ,kad šāda iespēja būs Ventspils pilsētā,kur 'ledus' pie šīs ieceres bija sācis kustēties ,bet kaut kur iesprūda....

  • -1
    Rimich 09.11.2017, 11:35:33

    No 1967. gada līdz 2000-šo gadu vidum mototrase netraucēja kapiem un kapi netraucēja mototrasei!

  • -3
    keda 09.11.2017, 11:37:23

    Traucēj, traucēj, daudz aizrādījumu bija. Bet nu iedomājies - bēres, bet piepeši atskan gonkas informatora sajūsmas kliedziens par kādu manevru vai AC/DC :)

  • 0
    Rimich 09.11.2017, 11:46:21

    Tagad vasaras sezonā, visas dienas garumā kapos skan Disko, kas nāk no Piedzīvojuma parka.

  • -6
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 09.11.2017, 16:22:57

    Ventspils pašvaldības speciālisti strādā pie jaunas motokrosa trases būvniecības idejas. Šobrīd ir izveidota darba grupa, kurā iekļauti Olimpiskā centra “Ventspils” un Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes pārstāvji, motokluba “Rodeo” vadītājs A.Sanders un SIA “Nams” arhitekts M.Malahovskis. Darba grupas sanāksmēs ir izvērtēta mototrases atrašanās vieta Piedzīvojumu parkā, ņemti vērā motokluba “Rodeo” vadītāja A.Sandera priekšlikumi, kā arī sadalīti veicamie uzdevumi. Mototrases projekta attīstības priekšlikumi tiks iesniegti izskatīšanai Ventspils pilsētas domē.

  • 0
    karlito 09.11.2017, 19:57:13

    kaut kas neštimmē..ja jau A.Sanders raksta,ka šis jautājums ir kaut kur iesprūdis...tā darba grupa jau sen tika izveidota,bet nekas nenotiek!

  • 0
    Cibiņš 06.11.2018, 12:37:41

    Kā labi veicas Darba grupai, kur OC un Ventspils domes Sporta pārvaldes speciālisti nu jau vairāk kā gadu sviedriem vaigā strādā pie jaunas Ventspils mototrases būvniecības idejām? Kā sokas ar iesniegto projektu attīstīšanas priekšlikumu izskatīšanu Ventspils domē? Gada laikā taču noteikti sperts liels solis uz priekšu šī jautājuma risināšanā, tūlit ierūksies buldozeri un jaunās trases būvdarbi, kurā kādreiz noteikti redzēsim startējam Paulu Jonasu, Prado un Herlingu, ies vaļā!

  • 0
    karlito 06.11.2018, 15:52:03

    Izskatās ka darba grupa ir aizmigusi...OC tikai māk atrakstīties,tipa viss notiek,domajam,strādājam..bet īstenība motokross viņiem neinteresē un naudas trasei nav...bēdīgi...visam kam nauda tiek atrasta,bet lai būtu trase ventspilī,tam nevar atrast..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: