No 13.jūlija Ventspils Galvenajā bibliotēkā skatāma fotogrāfa Kaspara Poriņa personālizstāde “Keratīns”.

Keratīns ir cilvēka ādā, matos un nagos sastopama dabiska viela, kas nodrošina to elastību, stiprību un noturību pret ārējās vides nelabvēlīgo ietekmi, tās sastāvā ietilpst arī sērs. Keratīns veido 97% no matu sastāva.

Šī izstāde ir stāsts ir par matiem. Gariem un ļoti gariem matiem.

Projekts tapis aptuveni gada garumā, uzrunājot garmatainas modeles un veidojot melnbalto fotogrāfiju sēriju, kurā galvenā loma ir piešķirta matiem. Autors apzināti ir izvēlējies melnbalto fotogrāfiju kā izteiksmes līdzekli, kurš nenovērstu skatītāja uzmanību no galvenā.

Neviena no fotogrāfijās redzamajām modelēm nav profesionāle vai ar lielu pieredzi kameras priekšā – daudzām no viņām šī bija pirmā pieredze, fotografējoties studijā; tas projektu padarīja vēl interesantāku, jo bija nepieciešams radīt savstarpēju uzticēšanos un vēlmi abām pusēm sadarboties.

Šis projekts joprojām turpinās un autors kolekciju turpina papildināt.

Kaspars Poriņš (1979) dzimis Talsos, mācījies Talsu 2. vidusskolā un pēc tam Ventspils Augstskolā (vācu-latviešu valodu tulks/tulkotājs). Fotografē kopš 2006. gada. Fotogrāfiju apguvis pašmācības ceļā un mācoties no kolēģiem fotogrāfiem, ir biedrības „Talsu fotoklubs” biedrs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    huligāns 12.07.2017, 15:51:21

    Vai tas ir kā fetišs uz sieviešu matiem?

  • 0
    Nif nifs 12.07.2017, 18:13:43

    Skaisti, veselīgi mati mūsdienās ir retums. Tāpat, kā sievietes ar dabīgiem, nekrāsotiem matiem. Bildē redzamie izskatās pēc pakulām.

  • 0
    huligāns 12.07.2017, 19:09:33

    Nu ko tu neteiksi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: