Neskatoties uz ne pārāk patīkamajiem laika apstākļiem, Ventas promenādē un pilsētas laukumos visai kuplā pulkā nosvinēti tradicioālie Jūras svētki, bet vēlāk ventspilnieki un pilsētas viesi izlustējās nakts ballē. 

Piedāvājam foto no dažādām svētku vietām.

Jūras svētki - laukumi un tirgus.

Jūras svētki - bibliotēka.

Jūras svētki - Amatu māja, pils

Piemiņas brīdis jūrā bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem

Jūras svētku regate

Jūras svētki. Pūķu laivu sacensības

Jūras svētki. Vakara uzvedums

Jūras svētki promenādē

Jūras svētki Piejūras brīvdabas muzejā

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    huligāns 09.07.2017, 16:51:36

    Protams ,ka lustējās kārtīgi.. jau 3 pa dienu pus pilsēta staigāja normālā pālī un atbaidošā izskataa

  • -1
    Riebīgais 09.07.2017, 18:39:57

    Loģiski izlejamais alus tak bija:D leiši tādu brīnumu nav redzējuši :D
    Godīgi man nepatika,svētku organizatorus vajadzēja atlaist jau pāris gadus atpakaļ,man radās sajūta,ka šie svētki ir leišiem,cenas no tirgotājiem ir neatdekvāti augstas,visur kur eju runā svešvalodā. Sorry, nākošgad būšu pie tiem tūkstošiem,kas izbrauc svinēt uz Roju.

  • -1
    marsis 09.07.2017, 19:21:16

    kādas valodas tad gribējāt, ja paši Ventspilnieki visi kam kāds lieks stūrītis to izīrē tūristiem.. ja kādam no savējiem -tad nē... nu kur dzīvot ir pa pilnam un kāpēc lai nebūtu svešinieku?
    Paši jau izdzen savējos, lai nebūtu kur dzīvot, kur jaunie paliks? skatos cik vēlas īrēt dzīvokļus.. kur dabūsi ja viss pakartots tūrismam.. brauc tik prom..

  • -2
    Janis Zvejnieks 09.07.2017, 20:23:20

    vecos laikos,kad es vel puik bij un jaunibs dienas,kad kād brīd kiļkin flote jūra gāj, tad šī dien saucas pa Zvejniekdien, pat visād vimpeliš mājas i pa pierādijum,ka tā tam vaidzet būt. un ja riktigie Ventiņ grib svinet Zvejniek svētks, nevis jūrs svētks,tad tiem i jādodas uz Roj vai Pāvilost, jo tas mūs Ventiņ pilsēts vadons nekad nav bijs un nebus VENTIŠ. Tāds i māns doms

  • -1
    Māris 09.07.2017, 20:57:39

    Mani dara bažīgu transporta drošīnas jautājums šajā iespējams Nr.2 masveidīgākajos svētkos Ventspilī.Konsekventi svētku organiz;etāji, neņem vērā faktu, ka vairāki simti automašīnu( apzinīgālkie ventspilnieki cerams auto atstāj mājās) cenšas atbraukt ar mašīnu tuvāk pie promenādes.Pils ielas un tai pievienojošās ielas viena puse tiek pārvērsta par autostāvietu( kas varbūt nebūtu nekas slikts), bet auosatiksimes dalībnieki jau šīs ielas izmanto abos virzienos, kas satiksimi pārvērš putrā un haosā, daļa automašīnu ar puskorpusu nu pārvietojas pa ietvēm.

  • -1
    Māris 09.07.2017, 20:57:50

    Nu lai pilsētas svētki nebeigtos ar ko sliktu iespējams ir jāaicina talkā satikmses speciālisti masu pasākumos, jo krastmalā kur ir pamata stāvvietu tiek bloķēta tikai apkalpojošam transportam un VIP, bet pārējās vietās nav policijas darbinieku kuri auto plūsmas novirzīta uz potenciāli attālākām stāvietām, vai arī iespējams risinājums ir uz svētku laiku šīs ielas pārvērst par vienvirziena ielām.It īpaši lietuvieši un citi pilsētas vieti masveidā izmisīgi meklē kā aizbraukt tuvāk svētku norises vietai, bet braukājot šurpu turpu tā padara satiksmi Pils un satelītielās praktiski bīstamu un nerada svētku sajūtu.Citās valstīs ir manīti satiksmes regulētāji, kas ar rācījām sazinoties informē, kā cilvēkam, tikt pie kārotās stāvvietas, vai ātrāk tikt ārā no nobloķētajām ielām doddoties prom no svētkiem.

  • -2
    *** 09.07.2017, 21:34:35

    "Godīgi man nepatika,svētku organizatorus vajadzēja atlaist jau pāris gadus atpakaļ...." , ja godīgi, domāju tāpat :( Skumji, ka mūsu pilsētā nemāk, negrib, nespēj organizēt svētkus. Viens un tas pats, katru gadu. Pats foršākais bija, ka pie policijas ēkas it kā bija jābūt, vismaz pēc svētku programmas, Kašeram un koncertam. Tik Kašeru kaut kā nemanījām, arī koncerta vadītāja tur neviena nebija. Kad aizgājām, tad tikko beidza dziedāt jaunieši un viss. Pagāja labs laiks, kad uzradās dejotāji, kas, neviena nepieteikti, lietū dejoja.... Tirgotāju gan bija pilna iela. Sajūta, ka esi tirgū, ne svētkos, koncertos, pasākumos.
    Skumji :(

  • 0
    keda 10.07.2017, 09:44:14

    Kāds sakars organizatoriem ar cenām pie tirgotājiem? Pirms histēriski kaut ko drukāt, vajadzētu taču padomāt.
    Man, piemēram, ļoti patika tas, kas notika uz skatuvēm - gan uz lielās, gan mazajās. Mūzika bija dažāda visai piemērota tādiem jūras/zvejnieku svētkiem. Žēl, ka lietus nobiedēja un uz uzvedumu nedevos tomēr. Drusku paskatījos mēģinājumu un likās, ka jābūt ok.
    Kas attiecas uz tirgotājiem, tad vienīgās pretenzijas ir par to, ka kārtējo reizi bez zivīm. Jā, bija tas pats standarts, ka katru dienu, bet kāpēc nepadomāt par citādāku piedāvājumu? Kāpēc ēdinātājiem bija tik daudz šašlika un desu, bet nekādu zivju? Un skaidrs bija arī tas, ka vārētu līt, bet neviens no ēdinātājiem par kādu telti vai nojumi padomājis nebija.
    Taču pēdējie ir aizrādījumi tirgotājiem nevis organizatoriem! Organizēts viss bija pavisam normāli, programma nebūt nebija slikta!

  • 0
    karlito 10.07.2017, 13:14:05

    neredzu lielu atšķirību starp pilsētas svētkiem un jūras svētkiem,bet izskatās ka cilvēkiem jau patīk,ja tik daudzi šos pasākumus apmeklē.Jā,cenas tirgotāji šajos svētkos paceļ neadvekāti augstas,bet tas jau katra paša izvēle,pirkt no viņiem kaut ko,vai nē.Protams,kā tad nu vasarā bez leišiem,man jau šķiet,ka leišu valoda pilsētā skan biežāk nekā latviešu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: