Šonedēļ uzsākti pirmo pazemes sadzīves atkritumu konteineru laukumu izbūves darbi pašvaldības īpašumā esošajos iekšpagalmos Aleksandra ielā 9 A un Lielajā prospektā 36 A.

Šie būs pirmie šāda tipa konteineri Ventspils pilsētā, uzsākot darbu pie Ventspils pilsētas atkritumu apsaimniekošanas modernizācijas.

Ventspils pilsētu kopumā raksturo sakopta pilsētvide, tādēļ mērķis ir attīstīt un organizēt atkritumu savākšanas un šķirošanas infrastruktūru pilsētvidē. Lai rastu racionālu risinājumu, pilsētā uzsākta pirmo pazemes konteineru izbūve - pagalmos tiks ietaupīta vieta, izvietojums būs piemērotāks pilsētvidei, lietošana būs ērta un estētiska, kā arī mazināsies nevēlamie aromāti.

Iekšpagalmā Aleksandra ielā Nr. 9A esošo atkritumu konteineru novietņu vietā tiks izbūvēts un izvietots viens vācu firmas BAUER pilnībā pazemē iebūvēts atkritumu konteiners ar 5 m3 ietilpību, bet Lielajā prospekta 36A iekšpagalmā esošo atkritumu konteineru novietņu vietā paredzēts izbūvēt vienu vācu firmas BAUER daļēji iedziļinātu atkrituma konteineru ar 5 m3 ietilpību.

Kopumā 2017.gadā plānots izbūvēt trīs slēgtos zemē iebūvētos sadzīves atkritumu konteineru savākšanas laukumus: Lielajā prospektā 36A, Aleksandra ielā 9A, kā arī Jūras ielā 3A, kur šogad turpinās pērn aizsāktie iekšpagalma labiekārtošanas būvdarbi.

Abu iekšpagalmu pazemes konteineru un laukumu izbūves izmaksas sastāda 13 200 EUR, būvdarbus un atkritumu apsaimniekošanu turpmāk šiem konteineriem veiks pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts”. Jauno pazemes konteineru lietošana iedzīvotājiem būs iespējama augustā.

Tā kā izbūvētie pazemes konteineri ir jaunums mūsu pilsētā, pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” laikā, kad tiks pabeigta sadzīves atkritumu pazemes konteineru savākšanas laukumu izbūve, iegādāsies specializētu atkritumu izvešanas tehniku, ar kuru atkritumi tiks izvesti no iekšpagalmu teritorijas.

Lai izzinātu, kuri no ražotāju piedāvātajiem zemē iebūvējamajiem atkritumu savākšanas konteineriem ir labākie un visatbilstošākie Ventspils pilsētai, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” speciālisti apmeklēja atkritumu savākšanas aprīkojuma un tehnikas izstādi, no kurienes tika atvesti vairāki priekšlikumi un iespējamie risinājumi ieviešanai. Šobrīd pirmie izvēlētie konteineri būs tests jaunai modernizētai atkritumu apsaimniekošanai mūsu pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    reku 12.07.2017, 13:47:53

    Vai un kā varēs tikt klāt šo konteineru saturam?
    Zināma lieta,ka daudzi izmet atkritumos noderīgas lietas,sākot ar metālu un realizējamām tukšām pudelēm un beidzot ar vēl lietojamiem pārtikas produktiem.
    Citam tā ir papildus peļņa,citam-gandrīz vai vienīgais eksistences avots.Vai prātīgi būtu liegt saviem līdzcilvēkiem šo iespēju?

  • -8
    huligāns 12.07.2017, 15:50:09

    Tātad jāļauj rakāties pa musariem,kamēr cilvēki iet garām? Zolīds pilsētas skats būtu..tā jau cūcības nepietiek

  • -8
    huligāns 12.07.2017, 15:56:34

    Turies labāk pie savām problēmām,līdzcietēj

  • -4
    AN 13.07.2017, 11:04:24

    ''Vai un kā varēs tikt klāt šo konteineru saturam?''

    Vari braukt uz Pentuļiem.

  • 0
    prof.Preobraženskis. 15.07.2017, 08:31:59

    >>AN
    Cik zināms,Pentuļos cilvēkus "no malas"nemaz tik labprāt neielaiž.Tas viens.
    Otra lieta-tas "bardaks"pie atkritumu konteineriem sētās ir pašu neapzinīgo iedzīvotāju dēļ,kuri nevīžo aizvērt konteineru vākus,lai kaijas netiek klāt,jo tieši putni visvairāk izsvaida dažādus atkritumus,ne cilvēki!Ievēroju,ka dažviet sētnieces cītīgi seko līdz,lai vāki būtu ciet.Taču ne uz ilgu laiku.Dažs labs sliņķis drīzāk nometīs savu atkritumu maišeli zemē blakus miskastei,nekā pastieps roku un attaisīs vāku...

  • -2
    Ena 12.07.2017, 23:16:31

    Afigeķ, cik bagāta Ventspils ! Tad jau būtu atlaidusi ventspilniekiem maksu par atkritumu izvešanu. Un zāli ar' pati par savu naudiņu varētu nopļaut...

  • -3
    Cuca 02.11.2017, 16:34:53

    Apsveicama lieta, tik nesaprotu, kā tā, ka pilsētā ar rītdienu viss labais ienāk ar 3 gadu nokavēšanos.
    Vidzemē šie pazemes brīnumi jau kalpo labu laiku.
    Kas tā par rītdienu?

  • -2
    defauIt 03.11.2017, 06:14:15

    Tas sen bija vajadzīgs, jo vasaras mēnešos un lielākās vētrās, d-stāvu māju iekšpagalmi izskatās nožēlojami, kad visur mētājās vēju izpūstie un putnu izmētātie atkritumi. Varbūt arī kaiju skaits mazināsies pilsētā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: