Zemo reitingu dēļ Ventspils nav ieinteresēta sadarboties ar Latvijas televīziju (LTV) projektā "Latvijas sirdsdziesma", preses konferencē skaidroja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Ventspils pašvaldība pārtrauks sadarbību ar LTV šajā projektā, jo nav apmierināta ar tā reitingiem.

"Ventspils pilsētas dome, nevis Lembergs personīgi, 14 gadus ir sadarbojies ar LTV, tātad sadarbība starp divām juridiskajām personām, šlāgeraptaujas organizēšanā un finansēšanā. Mēs to saskatījām kā pilsētas mārketinga pasākumu, un pilsētas mārketings ir orientēts uz ventspilniekiem un arī apmeklētājiem. Mazajam un vidējam biznesam, īpaši tiem, kas apkalpo tūrismu, viņiem katram individuāli organizēt lielus mārketinga pasākumus nav iespējams," par iesaistīšanos projektā savā preses konferencē pauda Ventspils domes vadītājs.

Ventspils pašvaldību neesot apmierinājis LTV lēmums Latvijas šlāgeraptauju pārveidot jaunā projektā - "Latvijas sirdsdziesmā" -, taču pašvaldība turpinājusi ieguldīt projektā līdzekļus, kam šogad bija paredzēts 31 000 eiro. Lembergs uzskata, ka jaunais nosaukums iedzīvotājiem neizsaka tā būtību, savukārt šlāgeraptaujas nosaukums nepārprotami vēstīja par paredzēto mūzikas virzienu.

Lembergam esot informācija, ka "Latvijas sirdsdziesmas" auditorija sestdien bijusi ievērojami mazāka, nekā iepriekš bija Latvijas šlāgeraptaujai, līdz ar to samazinājusies arī atdeve, ko pašvaldība iegūst par katru projektā ieguldīto eiro.

"Izanalizējot rezultātu un, ņemot vērā, ka tas ir mārketinga pasākums, mēs nolēmām, ka nav mērķtiecīgi tērēt naudu, lai turpinātu sadarbību ar LTV šajā projektā," pauda Lembergs, atteikšanos no šlāgeraptaujas zīmola saucot par tuvredzīgu.

Vienlaikus Ventspils domes priekšsēdētājs pateicās LTV un darbiniekiem, kas sadarbojās ar pašvaldību.

"LTV ir politiska institūcija, zināmā mērā politiskā partija vai partijas piedēklis, bet par politiku es negribu runāt," paziņoja Lembergs, solot šlāgermūzikas pasākumu Ventspilī rīkot arī turpmāk.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -2
    Raitis Kuzņecovs 06.07.2017, 09:53:38

    Kāpēc Ventas Balss vienmēr ziņas tiek nepareizi aprakstītas?
    Visi tā pat zina, kāpēc vairs nenotiks!
    Uz SEB muzikālo banku arī tas attiecas?

  • -7
    Jans 06.07.2017, 10:35:18

    Kāpēc būtu akli jātic "centrālajai" presei. Tās attieksme pret Ventspili ir zināma- viss, kas saistīts ar Ventspili, ir slikts. Es, piemēram klāt neesmu bijis, tāpēc nezinu, kurš tad īsti ir atteicies no sadarbības. Ne vienmēr taisnība ir tam, kas pirmais kaut ko paziņo. Protams, ka TV ir izdevīgi paziņot, ka viņi pārtrauc sadarbību tieši šajā brīdī. Reitingi, reitingi! Kāpēc tas netika darīts, piemēram, pagājušajā gadā vai pavasarī?

  • -3
    Ņurka 06.07.2017, 10:19:53

    Latvijas Radio 2 arī zemi reitingi būs?
    Lembergs kā Tramps - visam, kam nepatīk, d**š virsū!

  • -2
    Novadnieks 06.07.2017, 20:21:41

    Cerams ka nebūs ilgi jāgaida,un d..sīs viņš parašā cietuma kamerā.

  • -2
    Jonis 06.07.2017, 10:35:19

    Var jau muldēt, un galvenais, ka paši tic. Nākamā būs muzikālā banka. Nez kapēc tie reitingi tā nokrita tik pēkšņi?

  • -2
    anru 06.07.2017, 11:28:05

    Vai tad kāds cerēja ko citu dzirdēt? :)))

  • -9
    Aka 06.07.2017, 15:00:15

    Projekts ir un paliek vienīgi šļāgermūzikas festivāls. LTV stipri jāpestrādā , vai kāds piekritīs veidot šādu projektu, kurā daudzi mūziķi spēlēja tiešajā un kvalitāte bija, kā senos laikos - 3. kategorija t.i. spēlēt tikai sev. Nu arī pārējais nebija nemaz labāks, kā pasākumam pirms gadiem 20+ Ventspilī, šķiet Dziesma manai paaudzei. Ventspilnieki ir pelnījuši labāku kvalitāti, mums ir arī labas ausis, spēja redzēt un novērtēt....

  • 0
    Novadnieks 07.07.2017, 07:43:07

    Vairāku gadu garumā,lielākā ventspilnieku daļa ir darījusi visu,lai būtu tā kā ir (lai gan varēja būt daudz labāk),Un esam saņēmuši to,ko esam pelnījuši-kampēju pašvaldību ar smagos noziegumos apsūdzētu viņu pavēlnieku.Par domes priekšsēdētāju es viņu neuzskatu,jo no šī amata viņš ir atstādināts likumīgā veidā,bet tā kā Latvijā likumi ir stingri jāievēro tikai nabagiem un minimālās algas saņēmējiem,tad viens otrs konkrēti "aptaisījies" un reāls kandidāts uz cietumu var joprojām gozēties varas saulītē.
    Tā kā,Ira,lai kādreiz nākotnē ventspilniekiem laba kvalitāte būtu daudzās un nopietnākās dzīves jomās,tad pirms iemest biļetenu vēlēšanu urnās,attīriet smadzenes no visādām drazām,un vispār-kļūstiet kaut mazliet gudrāki.
    Viens otrs,ar 100% cinismu apdāvinātais par jūsu stulbumu tīksminās ar viltotu smaidu sejā.

  • -2
    prof.Preobraženskis. 06.07.2017, 16:57:51

    Re,kā demagoģijas lielmeistars māk apgriezt visu otrādi!

  • -2
    Elviss22 06.07.2017, 17:04:11

    Godīgi sakot, tagad tas dziesmotais pasākums ir īsts mēsls. Nepatīk man tas Skrastiņš jau sen, bet komplektā ar Raivu vēl varēja pieciest, bet tagad nekas.

  • 0
    herberts 06.07.2017, 19:20:06

    Jāpiekrīt vien ir, šī "festivāla"līmenis ir zems un..., kāpēc jūras pilsēta Ventspils nevar pati uzņemties rīkot jūras vai jūrnieku , nezinu kā latviski pareizāk, dziesmu festivālu , ar vāciešu, holandiešu, īru piedalīšanos, ar izsvērtu vietējo dalībnieku atlasi, bez skrastiņiem, tāl un tuvbraucējiem, krastiņiem, kantiņiem un citiem antiņiem bet tiešām ar kvalitāti, tā lai klausoties gribas dziedāt līdz un zosāda metas? Domāju ka ieguvēji būtu visi un reklāma pilsētai, kā arī finansiālais ieguvums būtu starptautiskā līmenī ļoti liels. Govis, puķes, nu labi bet jau sāk apnikt, vajag ko jaunu un kāpēc ne kaut ko tādu?

  • -2
    ozols 06.07.2017, 19:41:03

    Uzraus koncertzāli,tad redzēsim ar ko tas tiks piepildīts......un jūras vārti varēs klopēt ciet...

  • -2
    Novadnieks 06.07.2017, 20:19:00

    Interesanti,tas Skrastiņš to dara ar ziepēm vai bez?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: