BK Ventspils basketbolisti uzzinājuši pretiniekus Čempionu līgas pamatturnīrā, kurā komanda ielozēta B apakšgrupā.

Ventspils, kas pagājušajā sezonā tika līdz astotdaļfinālam, arī šoreiz ieguva tiesības Čempionu līgā spēlēt bez kvalifikācijas mačiem. Ventspilnieki šoreiz izlozē trāpīja B grupā, kurā tāpat tika ielozēti pagājušās sezonas pretinieki grieķu PAOK un lietuviešu Neptunas, kā arī pašreizējie kausa turētāji Ibeostar Tenerife, Francijas čempioni Elan Chalon un Štelmaheram zināmie turki Gaziantep. Jāatgādina, ka PAOK joprojām pierakstīts ir eksventspilnieks Žanis Peiners, bet uz Neptunas no Ventspils pārcēlās Edgars Žeļonis. 

Tāpat katrā grupā spēlēs pa diviem kvalifikācijas maču veiksminiekiem, kuri tiks noskaidroti trīs kārtās. Viena no ventspilnieku pretiniecēm noskaidrosies savstarpējos dueļos starp Bosnijas un Hercegovinas vicečempioniem Bosna Royal Sarajevo, Vācijas ceturtdaļfinālistiem MHP Riesen Ludwigsburg, rumāņu čempioniem Cluj un beļģu vicečempioniem Brusselles. Vēl potenciālo pretinieku skaitā ir Kipras čempione Keravnos, VTB līgas devītā spēcīgākā komanda Avtodor, Melnkalnes vicečempioni Mornar un Itālijas ceturtdaļfināliste Oralndina Basket.

Kvalifikācijas mači startēs 19. septembrī, bet regulārā sezona – 10. oktobrī. Apakšgrupu četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu turnīrā, bet grupu piektās un sestās vietas iekļausies FIBA Eiropas kausa izcīņas playoff. 7. un 8. vietās palikušajām komandām sezona būs beigusies.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    karlito 11.07.2017, 19:46:06

    Ar nepacietību gaidu,kad beidzot klubs kaut ko paziņos par sastāvu...

  • 0
    еs 13.07.2017, 16:21:05

    Šobrīd kluba rīcībā ir 5 spēlētāji: https://twitter.com/Emils_Ozers/status/884802395083026435
    Vai klubs mēģinās piesaistīt kādu no tiem spēlētājiem, ar kuriem Štelmahers strādāja Valmierā (A.Bērziņš, Kaufmanis, Blaus)? Kādas vēl opcijas pastāv LV tirgū (Butjankovs, Stumbris, ...)?

  • 0
    karlito 13.07.2017, 21:01:55

    Baumu līmenī,Gražulis dodas prom uz Krieviju...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: