Bērnam, lai viņš pilnvērtīgi attīstītos, ir nepieciešama ģimeniska vide, kurā dominē mīlestība, sapratne un cieņa vienam pret otru. Diemžēl, ir situācijas, kad bērns dažādu iemeslu dēļ savā bioloģiskajā ģimenē ir palicis neaizsargāts, viņam netiek sniegta nepieciešamā aprūpe ikdienā un vecāku mīlestība.

Bērns paliek bez vecāku gādības, un ir nepieciešams bērnam sniegt aprūpi ārpus bioloģiskās ģimenes. Audžuģimene ir viena no ārpusģimenes aprūpes formām, kurā bērnam, kuram nav vecāku vai par kuru dažādu iemeslu dēļ nerūpējas viņa īstie vecāki, ir iespēja dzīvot citā ģimenē vai ģimenes aprūpei iespējami pietuvinātos apstākļos.

Ventspils pilsētas bāriņtiesa aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un kļūt par audžuģimenēm vai aizbildņiem, gatavus dalīties mīlestībā, uzņemoties rūpes par bērniem, kuri palikuši bez savu bioloģisko vecāku gādības un alkst pēc ģimeniskas vides, mīlestības un uzmanības. Patreiz iespēju uzaugt ģimeniskā vidē gaida 30 mūsu pilsētas bērnu, kuri atrodas bērnu sociālās aprūpes centros. Vajadzība pēc bērnu ievietošanas audžuģimenē nepieciešama arī krīzes situācijās.

Ģimenes vai personas, kas jūt sevī aicinājumu kļūt par audžuģimenēm, aizbildņiem vai adoptētājiem, pēc plašākas informācijas var vērsties Ventspils pilsētas bāriņtiesā, Raiņa ielā 10, Ventspilī, tālrunis saziņai 63601246, 26530090.

Ģimeņu, kuras ar bāriņtiesas lēmumu būs atzītas par piemērotām audžuģimeņu pienākumu pildīšanai, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības organizētās 98 stundu apmācības sāksies jau 2017. gada 5. augustā, Kuldīgā. Audžuģimeņu apmācības tiks plānotas arī turpmāk, tādēļ vienmēr būsiet gaidīti bāriņtiesā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Nif nifs 07.07.2017, 14:37:01

    Kuldīgā...nu un kā strādājošam uz to kuldīgu izskraidīt, ja arī būtu doma mēģināt?

  • -1
    Anita 08.07.2017, 06:31:50

    Viss jau ir labi , aicina dalīties mīlestība ar tiem bārenīšiem , bet no plikas mīlestības bērnu neizaudzināsi , vajag arī naudu .Ja valsts atvēlētu šim ģimenēm tikpat lielu summu , cik tā tērē bērnam atrodoties valsts iestādē ,tad ar tādu summu atrastos arī audžu ģimenes ,kam mīlestības pietiks gan saviem, gan pieņemtajiem bērniem .

  • 0
    Nif nifs 08.07.2017, 10:15:45

    Personīgi man pēc visa lasītā ir bail ar to iestādi saistīties, ka neizsauc nelaimi pats uz sevi un saviem bērniem. Ja arī doma mēģināt būtu..ar birokrātiju cīnīties neiespējami, un ej nu zini, kā tur patiesībā ir.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: