Sestdien, 18. decembrī, plkst. 16.00 Jaunrades namā notiks bērnu un jauniešu starptautiskās biedrība "Eventus" organizētais VI Bērnu starptautiskais baleta pasaku festivālu.

Tajā piedalīsies viesi no Sanktpēterburgas – Jakobsona baleta un teātra skolas audzēkņi, kuri Latvijā viesojušies vairākkārt, bet Ventspilī – pirmo reizi.

Kolektīva vadītājs ir Vladislavs Kuramšins. Viņa vadītās skolas audzēkņu izpildījumā skatītāji varēs vērot baleta izrādi pēc visiem labi pazīstamās Hansa Kristiana Andersena pasakas "Sniega karaliene" motīviem.

 
Festivālā pirmo reizi piedalīsies arī Ventspils Jaunrades nama horeogrāfijas ansambļa „Konfetti” audzēkņi. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja Ļaļa Basmanova izdomājusi sižetu, izvēloties Dmitrija Šostakoviča mūziku un izveidojot horeogrāfiju uzvedumam „Jaungada pasaka”.

Darbība notiek Ziemassvētku laikā, kad pie kādas meitenes ierodas draugi un uzdāvina viņai dažādas dāvanas. Bērni rotaļājas un priecājas, taču pienāk laiks atvadīties. Tad meitene aiziet gulēt un tālāk darbība norisinās sapnī, kur visas dāvinātās rotaļlietas atdzīvojas.

Kā viens no galvenajiem tēliem ir vilks, kurš dara pāri citām rotaļlietām. Tad ierodas Burvju feja un dāvina vilkam labsirdību. Uzvedumā šos tēlus atveidos Ventspils Jaunrades nama horeogrāfijas ansambļa „Konfetti” 24 audzēknes vecumā no 9 līdz 17 gadiem.

Uz šo festivālu Ventspilī ir ielūgti bērni un jaunieši no Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centra „Nāc, līdzi!” un Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš”.

 
Pārējie pasākuma apmeklētāji var iegādāties biļetes „Biļešu paradīze” kasēs. Biļetes cena: Ls 2, Ls 3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: