Krāpniecībā apsūdzētās manikīres attaisnojošo spriedumu cietušie nepārsūdzēs. Tikmēr Latvijas Manikīra un pedikīra speciālistu asociācija ventspilniekus aicina būtu uzmanīgiem.

Ventspils tiesa manikīri Anželu Čerņakovu attaisnoja, jo, kā norādīts pilnajā tiesas spriedumā: «Krimināllietas materiāli liecina, ka pirmstiesas procesā izmeklēšana vispār nav izdarīta, lai noskaidrotu vai un kādos apstākļos A.Čerņakova izdarījusi dokumentu un zīmogu viltošanu. ..Tas nozīmē, ka šai apsūdzības daļā nav pierādāmo faktisko apstākļu un tas padara A.Čerņakovas vainas pierādīšanu dokumentu un zīmogu viltošanā par neiespējamu». Tāpat tiesa nevar atzīt reāli notikušas mācības par krāpšanu, jo par samaksu ir dots pakalpojums apmācības formā, kā tas paredzēts līgumā.

«Līdz ar to, cietušajiem nav jēga attaisnojošo spriedumu pārsūdzēt, jo savu darbu nav pienācīgi izdarījusi ne policija, ne prokuratūra,» uzsver viena no cietušajām.

Vienlaicīgi Ventas Balss ir saņēmusi vēstuli no Latvijas Manikīra un pedikīra speciālistu asociācijas, kas šo situāciju ar Čerņakovu vērtē kā ļoti nepatīkama visai nozarei.

Asociācijas valdes locekle, Izglītības un zinātnes ministrijas eksperte manikīra un pedikīra nozares jautājumos Dina Apine uzsver, ka nekur Latvijā pagaidām šāda precedenta nav bijis – solīt profesionālo izglītību, izdodot savus sertifikātus, kas labākajā gadījumā ļauj likt nagus tikai sev.

Asociācija aicina cilvēkus, kuriem Ventspilī tiek piedāvāts apgūt manikīra, pedikīra profesiju, sazināties ar asociāciju, lai iegūtu informāciju par mācību centriem, kuriem ir licence šo programmu apmācībai. Tāpat topošie audzēkņi var zvanīt mācību centru vadībai Rīgā. «Mēs vēlamies, lai visi, kas vēlas iegūt profesionālo izglītību manikīra un pedikīra nozarē, to arī iegūtu, saņemot kvalitatīvu apmācību un atbilstošus izglītības dokumentus,» norādīts asociācijas paziņojumā.

Anžela Rīgā manikīra un pedikīra nozares profesionālajās firmās esot ļoti labi pazīstama – pirms vairākiem gadiem kā laba speciāliste, tagad kā persona, kas ir parādā ievērojamu naudas summu profesionālajām manikīra un pedikīra firmām par preci. Pirms diviem gadiem notika tiesa, kur SIA Soneil Studio tiesājās ar Čerņakovu par parāda atdošanu. Tiesa piesprieda atdot naudu, taču vēl līdz šim brīdim viņa to nav izdarījusi.

Identiska situācija ir ar SIA Satago, kam Anžela arī ir parādā naudu par preci.

Jāatgādina, ka Anžela tika tiesāta par manikīru kursu rīkošanu, audzēkņiem izsniedzot nederīgus sertifikātus un diplomus. Šajā lietā bija 16 cietušie, kuri prasīja atmaksāt par kursiem samaksāto naudu. Sākumā Anžela prasītās kompensācijas atzina, bet vēlāk savu nostāju mainīja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: