Svētdien, 26. decembrī, otrajos Ziemassvētkos visiem kamermūzikas mīļotājiem Ugāles tautas namā sarūpēta skaista muzikāla dāvana – klavieru kvarteta RIX koncerts.

RIX Klavieru kvartets ir dibināts 1993. gadā un latviešu mūzikas profesionālajā vidē augsti novērtētie kamermūziķi vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Jānis Maļeckis šogad var atzīmēt jau savas darbības piecpadsmito gadskārtu.

Interesanti, ka uz RIX klavieru kvarteta kopīgajiem koncertiem tā dalībnieki ielido no dažādiem pasaules ģeogrāfiskās kartes punktiem, lai kopmēģinājumus noturētu Rīgā. Šo gadu gaitā  RIX klavieru kvartets ar panākumiem uzstājies Latvijā, Skandināvijā, Čehijā, Īrijā un ASV.

RIX klavieru kvartetam piemīt augsts profesionālisma standarts un neskatoties ne uz ko - ar iekšēji augstāko atbildības sajūtu mākslinieki ir vienlīdz gatavi kalpot saviem klausītājiem gan Latvijas lauku kultūras centros, gan tuvās un tālākās ārzemēs.

Mūziķiem pats galvenais ir iespēja kalpot. Cilvēkiem – uz mirkli atkal satikties un caur mūziku būt vislaimīgākajiem. Ugāles koncerts būs īpašs ar to, ka skanēs Ugāles ērģeļbūves darbnīcā savu otro elpu ieguvušais Rīgas klavierbūvētāja Johana Treselta flīģelis, kurš izgatavots ap 1880. gadu. Šī fabrika pastāvēja līdz 1910. gadam un kopumā izgatavoja gandrīz 7000 instrumentus.

Ieeja koncertā ir brīva un visi ir gaidīti 26. decembrī plkst. 19.00 Ugāles tautas namā. Skanēs R. Šūmaņa, A. Dvoržāka un R. Štrausa skaņdarbi klavieru kvartetam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: