Laikā, kad notika Krievu kultūras dienas, uz Jaunrades nama skatuves varēja vērot divas Rīgas jauniešu studijas Horizonts izrādes Kritušo piemiņai un Televīzijas traucējumi. Studijas vadītājs un režisors Vladimirs Boļševs kādreiz dzīvoja Ventspilī un viņš piekrita atbildēt uz Ventas Balss jautājumiem.

Viena no izrādēm, ko esat atveduši uz Ventspili, ir par karu. Ko par to var zināt mūsdienu pusaudži?

– Izrādes pamatā ir vēstules no frontes un divi Borisa Vasiļjeva stāsti. Taču es vienmēr esmu teicis, ka šī izrāde nav par urrā patriotismu, bet par piemiņu, ikviena kara pretrunu, pretīgo būtību. Man ir vienādi žēl gan padomju, gan vācu puišeļu, kas gājuši bojā iepriekšējā kara laikā.

Otra izrāde, kuru rādījāt Ventspilī, spriežot pēc nosaukuma, ir par plašsaziņas līdzekļu ietekmi uz cilvēku prātu?

– Izrāde Televīzijas traucējumi ir par to, kā plašsaziņas līdzekļi spiež uz cilvēku. Izrāde ir iestudēta pēc Korneja Čukovska pasakām. Jautāsiet, kāpēc tieši Čukovska? Lai parādītu, kā informatīvie lauki maina cilvēku uztveri.

Piemēram, tēls Zilais zaķis šodien tiek uztverts pavisam citādi nekā pirms daudziem gadiem, tas izraisa smieklus zālē, jo skatītājs zaķa krāsu saista ar tā orientāciju. Daudzas pasakas šodien asociatīvi izjūk pašreizējās samaitātās uztveres dēļ.

Intervijas turpinājumu lasiet šodienas Ventas Balsī!

Apskati fotogrāfijas no izrādes!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: