Valdība vakar atbalstīja grozījumu projektu Bāriņtiesu likumā, kuru mērķis ir pasargāt bērnus no iespējamiem draudiem, ko var radīt persona, kas atrodas Valsts probācijas dienesta vai Valsts policijas uzraudzībā.

 Kā teikts grozījumu projekta anotācijā, pēdējos gados arvien aktuālāks kļuvis jautājums par sabiedrības, īpaši nepilngadīgo, aizsardzību pret noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dzimumneaizskaramību.

Tādēļ aktualizējies jautājums par to personu uzraudzības iespējām, kas izdarījušas noziedzīgos nodarījumus pret tikumību un dzimumneaizskaramību, par šādas uzraudzības pastiprināšanu un citām iespējām kontrolēt dzimumnoziedznieku dzīvesveidu.

Ar grozījumiem likumā plānots noteikt bāriņtiesas kompetenci informēt bērna aizbildni vai vecāku par personu, kas var apdraudēt bērna veselību, dzīvību un pilnvērtīgu attīstību.

Pēc grozījumu stāšanās spēkā likumā būs noteikts, ka bāriņtiesas, pamatojoties uz darbības laikā iegūtām ziņām par bērna veselības, dzīvības vai pilnvērtīgas attīstības apdraudējuma iespējamību, informēs bērna vecākus, aizbildni, audžuģimeni vai viesģimeni par tās personas sodāmības faktu, ar kuru tai ir nedalīta saimniecība, un iespējamo apdraudējumu bērnam.

Lai grozījumi Bāriņtiesu likumā varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāpieņem Saeimā.

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: