Pasaules kausa kamaniņu sportā otrajā posmā Vācijā, Vintenbergas trasē, Mārtiņam Rubenim tikai 25. vieta.

Mūsu sportistu iegāza pirmais brauciens, kurā viņš uzrādīja priekšpēdējo (30.) rezultātu – 53,431 sekunde. Otrais brauciens Rubenim, neskatoties uz slikto startu (tikai 27. rezultāts), izdevās krietni veiksmīgāks – finišā viņš uzrādīja 15. rezultātu (52,695 sekundes). Divu braucienu summā Mārtiņam 25. vieta. Jāpiebilst, ka Rubenis mazāk nekā par divām sekundes simtdaļām piekāpās otram Latvijas braucējam – Ināram Kivleniekam. Otrajā braucienā mūsu kamaniņu braucējs uzrādīja arī vienu no lielākajiem ātrumiem trasē – 134,17 km/h, pirmajā – tikai 129,72. Katrā ziņā Mārtiņam vēl ir, kur augt, jo konkurentiem daudz tiek zaudēts jau startā – labākajiem braucējiem Rubenis zaudēja gandrīz sekundes desmitdaļu.

Par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva itālis Armīns Cīglers, kas izgrieza pogas visiem mājiniekiem vāciešiem, kuri ieņēma nākamās vietas: otrais bija Davids Millers, bet trešais –  Julians fon Šleinics. Uzreiz aiz goda pjedestāla palika pirmā posma uzvarētājs, arī vācietis, Fēlikss Lohs.

Mārtiņš Rubenis kopā ar Maiju Tīrumu un brāļiem Juri un Andri Šiciem startēja arī komandu stafetē un izcīnīja piekto vietu. Jāatzīmē, ka arī pirmā posma mačos Īglsā Latvijas komanda ieņēma piekto vietu. Labāko rezultātu uzrādīja Vācijas komanda, kas neatstāja konkurentiem nekādas cerības. Otrajā vietā ierindojās Itālijas braucēji, bet trijnieku noslēdza austrieši. Kopumā startēja 11 valstu komandas.

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis pēc Pasaules kausa izcīņas otrā posma atzina, ka nav apmierināts ar savu audzēkņu paveikto, taču cer, ka rezultāti uzlabosies. «Protams, neesmu apmierināts ar rezultātiem, taču, iespējams, vēlāk varētu būt labāk. Tagad ir tikai sezonas sākums un kaut ko konkrētu pateikt ir grūti. Rezultātu analīze būs ap Jaungadu, iespējams, ka tās ir sagatavošanās problēmas. Pašreizējā situācijā varu būt apmierināts vien ar brāļu Šicu septīto un Maijas Tīrumas devīto vietu pirmajā posmā,» sarūgtināts ar redzēto ir Cīmanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: