20. decembrī plkst. 19.00 teātra namā Jūras vārti būs skatāma stand-up komēdija Iekšējās balsis.

Iekšējās balsis ir humoristisks, pašironisks monologs stand-up comedy žanrā par cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainību.

Izrādes pamatā ir kuriozi un pārpratumi, kas rodas vienmēr pretrunīgā, bet ne vienmēr sakarīgā iekšējā dialoga rezultātā, kad cilvēks ir pārlieku iedvesmots, seksuāli uzbudināts vai savā pašpārliecinātībā sadomājies, ka viņa sakāmais ir tiešām svarīgs.

Turpinājumā trīs jautājumi Arstarulsmirusam:

Līdz šim bijāt pazīstams kā mūziķis, bet tagad esat kļuvis par komiķi. Īsumā, kādēļ tādas pārmaiņas?

Stand-up komēdija mani ieintriģēja jau diezgan sen. Tās elementus – monologus humora formā – savos koncertos iesaistu jau kopš 2011. gada. Vēlāk, sākot studēt par mūzikas un informācijas ietekmi, nolēmu noslēgt Gustavo (hiphopa) daiļradi, lai uzsāktu muzikālo projektu Vēlējuma dziesmas, kura saturs nebūs personificēts un piesiets kādam konkrētam autoram vai izpildītājam; šo dziesmu tekstos tiks apdziedātas īpašības un izpausmes, ko mēs no visas sirds novēlētu cits citam attīstīt vai praktizēt. Tad sapratu, ka varu komunikācijas veidus sadalīt divos. Un šobrīd es redzu, ka stand-up komēdija ir kā iespēja komunicēt ar auditoriju personiskākā līmenī, atklāti un caur humoru apspriežot cilvēka iekšējās pasaules pretrunas, par pamatu ņemot notikumus no manas dzīves un mana skatupunkta.

Runā, ka latvietim labākais deserts ir otrs latvietis. Vai jūsu priekšnesumā dzirdami joki par latviešiem?

– Stāvizrāde ir izteikti autobiogrāfisks monologs, kurā pasmejos par sevi, ceļot gaismā lietas, par kurām līdz šim publiski neesmu runājis. Tā kā mana mamma ir krieviete, bet tēvs – latvietis, likumsakarīgi, ka es tikai pa pusei esmu latvietis. Līdz ar to manā stāstījumā ir tikai piecdesmit procentu joku par latviešiem.

Stand-up comedy ir jauns žanrs Latvijā. Kāpēc jūs aicinātu cilvēkus apmeklēt šo pasākumu?

– Es teiktu tā: jūs ik dienu esat ieklausījušies savās iekšējās balsīs. Viens un tas pats katru dienu. Nāciet un paklausieties manējās! Būs kaut kas jauns. Iekšējās balsīs esmu apkopojis savas reālās dzīves notikumus stāstos par vecāku audzināšanas metodēm, pārdzīvotajām bērēm, vārda maiņu, alkohola nelietošanu, kautrēšanos runāt par seksu un telepātijas pieredzi. Uz drīzu tikšanos!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: