Ilggadējais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Janičenoks savu karjeru turpinās čempionvienības "Ventspils" sastāvā.

Kā savā tvitera kontā apstiprinājis Ventspils mērs Aivars Lembergs, vienošanās noslēgta līdz 2017. gadam.

Pašlaik 31 gadu vecais Janičenoks kopš 2010. gada spēlēja "VEF Rīga" komandā, turklāt bija tās kapteinis, tomēr starpsezonā Latvijas vicečempioni viņam jaunu vienošanos nepiedāvāja. Šīs sezonas ievadā Janičenoks trenējās ar "Jelgavas" komandu, bet tagad viņš noslēdzis līgumu ar "VEF Rīga" sīvākajiem konkurentiem.

Kā zināms, šajā vasarā Janičenoks palīdzēja Latvijas valstsvienībai kvalificēties Eiropas čempionātam, kvalifikācijas turnīra sešos mačos vidēji izceļoties ar 8,8 punktiem.

Pēc karjeras sākuma daļas Latvijā Janičenoks no 2003. līdz 2008. gadam spēlēja vienībās Beļģijā, Vācijā un Itālijā. 2008. gadā viņš uzspēlēja Latvijas vienībā "Barons", bet pēc tam sacentās Itālijas otrajā līgā. Savukārt kopš 2010.gada viņš spēlēja "VEF Rīga" rindās.

Pagājušajā sezonā Janičenoks "Aldaris" LBL turnīrā vidēji mačā guva 14,1 punktu un izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem.

"Ventspils" komanda pašlaik LBL turnīrā ar piecām uzvarām sešos mačos ieņem otro vietu, bet Eiropas kausā tikuši pie diviem panākumiem sešos mačos, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas mačos.

LETA

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: