Piedaloties akcijā "Iekārto savu hokeja laukumu", finansējumu ieguvis arī ancenieks Kārlis Grīnbergs. Šogad, kā informē sporta žurnālists Uģis Joksts, saņemti 44 pieteikumi, atbalstīti septiņi. No "Aldara" atbalsta fonda iegūtos 600 eiro Kārlis Grīnbergs izmantos hokeja vārtu tīkla iegādei un apgaismojuma ierīkošanai.

Pie hokeja laukuma izveidošanas Ancē Kārlis Grīnbergs ar draugiem ķērās 2011. gadā: "Dīķa ledus vienmēr pamanījās saplaisāt, tāpēc sapratām – jābūvē laukums. 2011. gada decembrī ierīkojām bortus. Pēc četrām svētdienām mūsu sapņu laukums, kura nostiprināšanai izmantojām pašu atrastos dēļus un naglas, bija gatavs. Laukuma nav pārāk liels – 25x14 –, bet, kad sniega sega sasniedz 50 cm, ir, ko darīt šā vai tā. Kad sākās sals, atvedām ūdeni, ar nepacietību gaidot nākamo rītu. Rezultāts bija fantastisks, nobira pat daža laba prieka asara, jo gandarījums par paveikto bija neaprakstāms. Turpmāk katru gadu, iestājoties aukstumam, vedām ūdeni un saldējām laukumu. Pērn par godu sacensībām, kurās piedalījās četras komandas, uztaisījām pat ledus mašīnu."

Kārlis ir gandarīts par to, ka hokeja laukuma iekārtošana daudzveidojusi ne tikai ančiņu, bet arī citu pagastu iedzīvotāju atpūtas iespējas. Ances ledus laukumu jau izmēģinājuši vīri no Ugāles, Piltenes un Zlēkām, ciemos tiek gaidīti arī citu pagastu iedzīvotāji un ventspilnieki: "Vienmēr priecājamies, ja kāds atbrauc pie mums uzspēlēt. Arī pašiem – kā lieliem, tā maziem – ir patīkami satikties hokeja laukumā. Nu, pateicoties finansiālajam atbalstam, mums būs tīkls, ko uzstādīt aiz vārtiem, un lampas, kas ļaus baudīt hokeja priekus arī darba dienu vakaros un atvieglos ledus liešanu."

Pagājušajā gadā, iesaistoties "Aldara" izsludinātajā projektu konkursā, finansējumu saņēma arī sporta klubs "TORNADO LV". Klubs iegādājas aizsargtīklu hokeja laukumam Piltenē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: