Kamēr naktsputni pēc Muzeju nakts apmeklēšanas vēl baudīs svētdienas miegu, Ventspils muzejs 18. maijā jau no plkst. 11 gaidīs gaišā diennakts laika mīlētājus, turklāt tāpat kā Muzeju naktī bez maksas!

Livonijas ordeņa pils būs atvērta no plkst. 11, pieejamas visas ekspozīcijas, izstāde Ventspils ostai-750, glezniecības plenēra Agrīnais reālisms 2014’ darbu izstāde. Un īpaši ventspilniekiem nevajadzētu palaist garām – pēdējo dienu būs apskatāma latviešu glezniecības zelta fonds – Ventspilī dzimušā mākslinieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa gleznotā Bārtiete pēc restaurācijas, kā arī citi Ventspils muzeja krājumā esošie mākslinieka darbi.

 

Piejūras brīvdabas muzejs šajā dienā noteiktos laikos – plkst. 13 un 15 arī gida pakalpojumus piedāvās bez maksas, lai apmeklētāji, kuriem citkārt nav izdevies uzzināt, kādas vēstures lapaspuses slēpjas brīvdabas ekspozīcijas koka namiņos, varēs šo informāciju gūt no muzeja vēsturnieka Artūra Tukiša. Bet saistībā ar muzeja jauno krājuma izstādi par Mazbānīti bērniem būs pieejama darbnīca muzeja administrācijas ēkas 2.stāvā.

 

Arī Amatu māja 18. maijā Muzeju dienā būs atvērta bez maksas no plkst. 11 līdz 15, kur skatāmas vairākas jaunas izstādes Skolai-250 – informatīva izstāde parSkolas ielas ēkas vēsturi, novada rokdarbnieču darinājumu izstāde un pavisam svaigi – Muzeju naktī atvērtā Ventspils fotokluba pirmā izstāde Dzintars sarkanais.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: