Ventspils muzejs aicina skolēnu grupas mācību gada nogalē apmeklēt muzeju un piedāvā jaunas muzejpedagoģiskās programmas un izstādes.

Amatu mājā (Skolas ielā 3) programmā Skolas soma, sēžot Senās klases solos, varēs uzzināt, no kura spārna zoss deva spalvu rakstīšanai, kāpēc zīmulim bija astoņas šķautnes un kādas bija un kas bija skolas somās 19.gs., un, protams, salīdzināt to saturu ar savu somu.

 

Livonijas ordeņa pils (Jāņa iela 17) galerijās patlaban skatāma glezniecības plenēra Agrīnais reālisms 2014’ laikā tapušo gleznu izstāde, izcilā ventspilnieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa glezna Bārtiete, izstāde Ostai-750 + Ostas salons un programmā Mākslas stunda muzejā ir iespēja radīt savas lieliskās versijas par izstādēs redzamajiem darbiem.

 

Piejūras brīvdabas muzejā (Riņķa ielā 2) atvērta jauna, krāšņa izstāde par Mazbānīša vēsturi, kurā eksponētas ne tikai eļļas lampiņas, bet arī gluži iespaidīgas lietas, piemēram, velodrezīna, uz un ar kuru kopā iespējams nofotografēties. Līdztekus izstādes apskatei, muzeja pedagogs pratīs uzdot gana āķīgus un saistošus uzdevumus, pat jaunu šaursliežu dzelzceļa maršruta izstrādi un nevajag piemirst, ka bānītis muzejā ir arī pārvietošanās līdzeklis – ar to var braukt!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: