Šodien plkst. 19.00 visi teātra mīļotāji tiek aicināti uz Ventspils Galvenās bibliotēkas izstāžu zāli, lai noskatītos izcilā igauņu aktiera Tenu Oja monoizrādi „Ābeces gailītis”.

Pasaulē ir daudz mazu cilvēku. Viņu dzīve nav viegla, viņiem pastāvīgi dara pāri. Tie ir nabaga cilvēki. Par laimi, arī viņiem ir uz ko cerēt. Kāda bieza grāmata, kurā ir atbildes uz visiem jautājumiem. Kāds gudrs tēvocis, kurš pasaka, kas ir pareizi un kā jādzīvo. Ja tev ir tāda grāmata un tāds tēvocis, tad dzīve nemaz nav vairs tik grūta. Vismaz tev pašam ar savu galvu vairs nav jādomā. Jādara vienīgi tā, kā grāmata un tēvocis liek – un viss nokārtojas.

„Ābeces gailītis” ir stāsts par vīru, kuram ir ābece un tēvocis Pauls. Tas ir stāsts par mazu, vienkāršu cilvēku. Tas ir stāsts par aizmigušo saprātu... Izrādi iestudējis pats lugas autors Andruss Kivirehks, kurš šobrīd ir visvairāk rakstošais rakstnieks Igaunijā. Viņa darbi ir visai plaši tulkoti arī latviešu valodā. Izrāde Ventspilī notiks krievu valodā. Biļešu cena - Ls 2; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1. Biļešu iepriekšpārdošana Ventspils Kultūras centra kasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: