Aaugustā Latvijas preses izdevumos lielāko publicitātes apjomu guvis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), Valsts prezidents Valdis Zatlers un Ventspils mērs Aivars Lembergs,.

Premjers augustā pieminēts 380 preses publikācijās, kas viņam nodrošinājis 7,43% no kopējā politiķu - vairāk nekā 300 personu - publicitātes apjoma.

Valsts prezidents pieminēts 302 preses publikācijās, kas nodrošinājis 5,9% publicitātes apjoma, bet Ventspils mērs pieminēts 223 publikācijās, kas nodrošinājis 4,36% publicitātes apjoma.

Salīdzinot ar jūliju, Dombrovska kopējais publicitātes apjoms ir nedaudz palielinājies, bet Zatlera un Lemberga - samazinājies.

Sociologs Arnis Kaktiņš jau iepriekš norādījis, ka premjera statuss neizbēgami nodrošina, ka tas vienmēr būs mediju uzmanības centrā un ir jānotiek kādiem patiešām ārkārtējiem pasākumiem, lai kāds cits politiķis sasniegtu daudz lielāku publicitātes apjomu nekā valdības vadītājs.

Augustā trīs visvairāk medijos pieminētie politiķi vienlīdz lielu publicitātes apjomu guvuši gan latviešu, gan krievu valodā iznākošajos laikrakstos.

Tāpat augustā starp biežāk pieminētajiem Latvijas politiķiem bijis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), ekspremjers Andris Šķēle (TP), Saeimas deputāts un komponists Raimonds Pauls (TP), Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC) un eksprezidents Guntis Ulmanis.

Lai izdarītu secinājumus, analizēti 18 nacionālie preses izdevumi un 45 reģionālie laikraksti, uzskaitot, cik bieži katrs no politiķiem tajos pieminēts.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: