Livonijas ordeņa pilī tika dots starts pilsētas ūdenssaimniecības attīstības projekta 3. kārtai, kas paredz jaunu ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi privātmāju rajonos.

Apskati fotogrāfijas!

Pēc diviem gadiem, kad trešā kārta beigsies, vēl 600 privātīpašumi būs tikuši pie centralizētas ūdensapgādes un kanalizācijas. Līdz tam laikam 93% Ventspils iedzīvotāju būs iespēja izmantot ūdensvadu. No šim nolūkam nepieciešamajiem 10,3 miljoniem latu Eiropas Savienības Kohēzijas fonds piešķirs 7 miljonus, pārējo finansējumu nodrošinās uzņēmums Ūdeka.

Vakar zem senās pils velvēm vienošanos par to parakstīja PSIA Ūdeka valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis un vides ministrs Raimonds Vējonis. Līguma parakstīšanā piedalījās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Vides ministrijas valsts sekretāra vietniece Vija Geme.

Trešās attīstības kārtas sākums vienlaikus pavilcis svītru zem divām iepriekšējām kārtām. Mērs Aivars Lembergs sacīja, ka iepriekšējos 10 gados atrisinātas pašas sāpīgākās un sarežģītākās pilsētas ūdensapgādes problēmas. Par tādām kādreiz sasāpējušām problēmām kā paaugstināts dzelzs saturs dzeramajā ūdenī un ūdens padeves traucējumi ventspilnieki sen jau ir aizmirsuši. Ir atrisināta arī problēma, kā kvalitatīvi attīrīt kanalizācijas notekūdeņus, kas ieplūst Baltijas jūrā. Vides ministrs Raimonds Vējonis pieminēja, ka pilsētas ūdenssaimniecības attīstībai ir divi mērķi – novērst Baltijas jūras piesārņošanu un nodrošināt iedzīvotājus ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni.

Pilsētas ūdenssaimniecības attīstības trešā kārta paredz ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvniecību 75 pilsētas ielu posmos, kas atrodas attālāk no pilsētas centrā, ar kopējo garumu 38 kilometri un atzarojumiem uz privātmājām, kuru kopējais garums 11 km.

Vienlaikus ar ūdenssaimniecības attīstību Ventspilī tiek īstenotas vēl divas pilsētas ielu infrastruktūras sakārtošanas programmas, ko realizē Ventspils brīvostas pārvalde un Komunālā pārvalde. Mērs Aivars Lembergs  minēja, ka, trīs gados īstenojot trīs pilsētas ielu un komunikāciju attīstības programmas, būs ieguldīti 50 miljoni latu. «Pēc četriem gadiem pilsētas robežās vairs nebūs problēmu ar ūdensapgādi un kanalizāciju,» apgalvoja Lembergs.

3. kārtas objektu būvniecība sāksies jau šomēnes, bet beigsies 2012. gada beigās. Šonedēļ Daugelis jau ir parakstījis pirmos līgumus par celtniecību šogad un nākamgad ar SIA Ostas celtnieks un Ventspils labiekārtošanas kombinātu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: