Piektdien Galvenās bibliotēkas izstāžu zālē notika Mairas Asares un Sergeja Moreino dzejas krājuma „Hanzas aukstā liesma” atvēršana.

Apskati fotogrāfijas!

Muzikālu priekšnesumu sniedza čelliste Undīne Balode. Hercoga Jēkaba laikā Kurlandei bija daudz dažādu vizītkaršu: Mītavā kaltas monētas; kuģi, kas nolaisti ūdenī Vindavā… Bet tagad pilsētai tiek piedāvāta vēl kāda vizītkarte – grāmata.

Mairas Asares un Sergeja Moreino grāmata “Hanzas aukstā liesma” ir unikāla un jau lasītāju un klausītāju atzinību iemantojuša eksperimenta rezultāts. Divi tulkotāji (dzejnieki un prozisti) pirms trim gadiem iepazinās Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā un šī gada laikā atdzejoja viens otru, vienlaikus rakstīja esejas divās valodās, kā arī piedalījās vairākos bilingvālos projektos.

Lai arī daļa dzejoļu uzrakstīti pirms tikšanās Ventspilī, to poētiku piepilda atbalss gaidas un ticība poētiskai līdzjūtībai. Pat atdzejas manieri viņiem pačukstēja Kurzemes gaiss. Viena laika un vienas paaudzes dzejnieki, viņi divās valodās runā vienas zemes balsī.

Ieeja pasākumā bez maksas. Atbalsta AS "Diāna". Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: