Ventspils muzejs turpina vasarā uzsākto muzejpedagoģijas darbu pieaugušo muzeja apmeklētāju auditorijai un aicina visus interesentus uz rudens lekciju ciklu otrdienās Ventspils muzejā.

Rudens muzejā iestāsies 14.septembrī plkst.17:30 ar Dzejas dienām veltītu lekciju- Dzejnieces Janas Mores CV, kurā Herberta Dorbes memoriālā muzeja vadītāja Inese Aide iepazīstinās interesentus ar Ventspils dzejnieces dzīves un darba gājumu, ieskatoties arī dzejnieces sarakstē ar Mirdzu Ķempi un Jāni Sudrabkalnu. 21.septembrī vēstures interesentus Piejūras brīvdabas muzeja Stacijā gaidīs dzelzceļa vēstures eksperts Dainis Punculs un visi varēs uzzināt kāds bija Tvaika lokomotīves ceļš no Anglijas līdz Ventspilij. Ar Ventspils muzeja jaunieguvumu - Ventspils pilsētas 1915.-1916.gada naudas zīmēm

12.oktobrī iepazīstinās Dr.hist. Armands Vijups. Pēc kolekcionāru – speciālistu aprēķina, šobrīd no 112 800 Ventspils naudas kopā iespiestajām zīmēm ir zināmas tikai ap 900 (0.79%). Ventspils muzejā, kopā ar jauniegūto kolekciju, glabājas 94 no minētajiem deviņiem simtiem.

Nav tā, ka Ventspilī dzīvo tikai ļoti svarīgas personas un tikai viņu dzīvesstāsti būtu ievērības cienīgi un uzmanības vērti. Muzejā rodamas ziņas par neparastiem dzīves stāstiem, kuru īpašnieki diezin vai kādreiz cerēja sevi ieraudzīt smalko aprindu hronikās, un tomēr tie ir stāsta vērti. Ar Neparastākajām ventspilnieku biogrāfijām 19.oktobrī iepazīstinās Ventspils muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Stella Lindenberga.

Bet to, kāda bija Skolas maize Ventspilī Kurzemes hercogistes un Kurzemes guberņas laikā atbilstošā ēkā – Amatu mājā un Kurzemē senākajā saglabājušās skolas ēkā  9.novembrī dalīsies Ventspils muzeja galvenā krājuma glabātāja Ingrīda Štrumfa. Kāda bija skolu izglītības sistēma pirms pārsimts gadiem un vai tāda bija vispār, kādas bija atšķirības zēnu un meiteņu izglītības iespējās, - par to visu lekcijā Skolas maize.

Rudens lekciju ciklu 23.novembrī noslēgs Armanda Vijupa arheoloģiskās izpētes stāsts par Ventspils Tirgus laukumu, turklāt, šo stāstījumu papildina Livonijas ordeņa pilī skatāmā izstāde ar arheoloģiskās izpētes laikā iegūtajiem muzeja jaunieguvumiem Tirgus laukums:arheoloģiskās izpētes jaunieguvumi 2009. (2.st. Komtura istabā).

Lekcijas var apmeklēt, uz katru lekciju pērkot muzeja ieejas biļeti (Ls1.50  vai Ls0,75) vai par tādu pašu cenu iegādājoties Rudens otrdienu abonementu muzeja kasē visam lekciju ciklam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: