10 gadus cietumā būs jāpavada kādam ventspilniekam, kurš šī gada jūnijā sadūris dzīvokļa biedru, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira.

Noziegums notika šī gada 7. jūnijā, kad apsūdzētā vīrieša Andra dzīvesvietas virtuvē notikusi iedzeršana, kurā piedalījās arī Andra draudzene, dzīvokļa saimnieks, kā arī Andra dzīvokļa biedrs Guntis. Vienā brīdī draudzene esot pasaukusi Gunti uz otru istabu parunāties, kas Andrim izraisījusi greizsirdību. Pēc notikušā viņš ar Gunti sācis strīdēties.

Kā tiesā liecināja Andra draudzene, Andris sācis vicināt kulakus, taču drīz vien abi nomierinājušies un salabuši. Iedzeršana turpinājās un pēc brīža konflikts atsācies. Andris piegājis pie Gunta un viņam iedūris ar nazi. Tad abi sākuši kauties un grūstoties nonākuši koridorā, kur Andris atkal un atkal dūris Guntim ķermenī. Mēģinot savaldīt satrakojušos uzbrucēju, dzīvokļa saimnieks viņam iebelzis pa muguru ar tabureti, tikai tad viņš nomierinājies. Tūlīt pat izsaukti ātrie, tomēr cietušais ceļā uz slimnīcu no gūtajiem ievainojumiem mira.

Tikmēr apsūdzētais notikumus atceras pilnīgi savādāk. Jau pirmā konflikta laikā, Guntis viņam esot sitis pirmais. Andris nekādas greizsirdības scēnas neatceras, bet ir pārliecināts, ka strīds izveidojies komunālo maksājumu un dzīvokļa parādu dēļ. Arī otrā konflikta laikā, ar nazi rokās viņam nācis virsū tieši Guntis. Andris aizstāvoties to izrāvis viņam no rokām un tad noticis neizprotamais: viņš vairs nav spējis kontrolēt situāciju un sācis durt un durt.

Jāpiezīmē, ka sākotnēji, uzreiz pēc notikušā, Andris policijai liecinājis, ka saliekamo nazi viņš izņēmis no savas kabatas un uzbrucis Guntim, taču tagad viņš to atceras savādāk. Toreiz esot bijis alkohola reibumā un nav neko skaidri sapratis.

Tomēr tiesnesis uz šiem atmiņas uzplaiksnījumiem neuzķērās un slepkavam piesprieda 10 gadus reālu cietumsodu un divu gadu policijas kontroli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: