Svētku brīvdienas lielākoties tiks pavadītas ar saulainu laiku, lai arī sauli ik pa laikam aizklās mākoņi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka sestdien un svētdien Latvija atradīsies neliela ciklona ziemeļrietumu malas ietekmē. Neskatoties uz to, ka saule uzspīdēs vien brīžiem, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Ja arī naktī uz sestdienu vietām, debesīm skaidrojoties, vēl bija iespējams neliels sals līdz mīnus 1 grādam, tomēr citviet temperatūra nebija zemāka par plus 4, plus 9 grādiem.

Dienas laikā sestdien gaiss iesils līdz plus 14, plus 19 grādiem, bet svētdien, iegriežoties ziemeļu vējam, nebūs siltāk par plus 10, plus 15 grādiem, bet piekrastes rajonos būs vēl nedaudz vēsāks.

Nākamās darba nedēļas sākumā Latvija atradīsies anticiklona ietekmē. Vējš būs lēns, un gaisa temperatūra atkal pakāpeniski paaugstināsies. Nakts laikā tā būs gaidāma no plus 2, plus 6 grādiem nedēļas sākumā līdz plus 4, plus 9 grādiem nedēļas vidū, bet dienas laikā pakāpeniski kļūs siltāks, un trešdien maksimālā gaisa temperatūra atsevišķos rajonos jau sasniegs plus 20 grādus.

Darba nedēļas otrajā pusē pāri Latvijai virzīsies mākoņu un nokrišņu zona, tādēļ ceturtdien un piektdien gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes un iespējami pirmie vasarīgie pērkona negaisi. Gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas teritorijas lielākajā daļā, bet piektdien austrumos sasniegs plus 20, plus 24 grādus, nedaudz vēsāks būs jūras piekrastē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: