Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja piektdien, 22. martā, plkst. 18.00 ielūdz uz slovēņu rakstnieces, tulkotājas un aktrises Majas Gal Štromaras (Maja Gal Štromar) autorvakaru.

Pasākumā būs iespēja tikties ar mākslinieci, dzirdēt prozas darba „Domā par mani, kad esi laimīgs” fragmenta lasījumu oriģinālvalodā un latviski, dzejas priekšnesumu, kā arī tiks demonstrēta īsfilma „Katra diena ir citāda” ar angļu subtitriem. Pasākumā piedalīsies arī tulkotāja Dagnija Dreika.

 

Maja Gal Štromara ir slovēņu multimāksliniece. Studējusi franču un itāļu valodu, pēc studijām devusies uz Franciju studēt aktiermākslu Starptautiskajā Žaka Lekoka (Jacques Lecoq) Teātra Skolā.

 

Strādājusi vairākos slovēņu un citu valstu teātros, kā arī filmējusies vairākos projektos, kas nominēti balvām starptautiskos filmu festivālos. 1991. gadā ieguvusi balvu kā labākā gada aktrise.

 

Papildus Maja Gal Štromara ir talantīga rakstniece. Šobrīd jau iznākuši 5 romāni, bet ir arī 4 lugas, vairākas radiolugas un tulkojumi no franču un itāļu valodām un citi literāri darbi. Strādā arī kā aktiermākslas pasniedzēja.

 

Šobrīd ir ieguvusi Slovēnijas grāmatu aģentūras stipendiju kā viena no labākajām slovēņu rakstniecēm un iespēju uzturēties Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

 

Foto: home.arcor.de/majastromar/

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: