SIA „Zaļā josta” un Valsts izglītības satura centra rosinātā kustība „Zaļākai Latvijai” aicina bērnus un jauniešus no dažādām Latvijas vietām veidot tīru Latvijas vidi un sakopt savas dzīvesvietas apkārtni, iekopt dārzus, stādīt ziedus, veidot putnu būrīšus un paveikt citus darbus savas apkārtējās vides uzlabošanā.

Šobrīd ir reģistrēti 30 zaļie darbi. Pašlaik aktīvākie ir Vidzemes un Zemgales reģiona, kā arī Liepājas rajona iedzīvotāji.

 

Ekomedijā „Tīrai Latvijai” (www.tirailatvijai.lv) ir iespējams sekot līdzi bērnu un jauniešu darbiem ērti aplūkojamā Latvijas kartē, kā arī iespējams nobalsot par savu favorītu. Tieši balsojums noteiks, kuri zaļo darbu autori rudenī tiks pie vērtīgām balvām. Šobrīd balsojuma līderi ir Grobiņas pamatskola ar „Meža parka sakopšanu”, kuri ieguvuši 7309 balsis. Tai seko Liepas pamatskola ar „Lielo Ellīti”, kas saņēmusi 4959 balsis, kā arī Tīnūžu pamatskola ar Dubkalnu karjera apkārtnes sakopšanu, saņemot 3150 balsis. Balsot būs iespējams līdz pat 18. novembrim.

 

Iesaistīties kustībā „Zaļākai Latvijai” iespējams līdz pat rudenim, laikā līdz 2013. gada 1. oktobrim reģistrējot savus vides sakopšanas un uzlabošanas darbus ekomedija „Tīrai Latvijai” mājas lapā. Tādā veidā par paveiktajiem labajiem un iedvesmojošajiem darbiem uzzina gan plašāka sabiedrība, gan konkursa žūrija, kā arī ikviens interesants un dalībnieks.

 

„Tuvojas pavasaris, kad pilnībā nokusīs sniegs un skatam pavērsies visi atkritumi, kas ziemas garumā nomesti dabā,” stāsta kustības pārstāve Laima Jekšiņa. „Tāpēc ir pienācis laiks īpaši aktīvi iesaistīties savas apkārtnes sakopšanā, iesaistoties kustībā „Zaļākai Latvijai”. Aicinām visus būt radošiem un meklēt arvien jaunus veidus, kā padarīt mūsu valsti tīrāku, skaistāku un zaļāku – pavasaris ir laiks, kad to paveikt ir īpaši nozīmīgi.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: