Sociālais dienests aicina Ventspils pilsētā deklarētos pensionārus un invalīdus, kā arī bērnu invalīdu vecākus, saņemt pašvaldības piešķirto Lieldienu pabalstu.

Kā jau iepriekš informēts, pabalstu 20 latu apmērā var saņemt Ventspils pilsētā deklarētie pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas ) nepārsniedz Ls 191,91 un visi bērni invalīdi.

 

Pensionāri un invalīdi pabalstu varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai arī ar piegādi mājās, ja pabalsta saņēmējam veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot citus pabalsta saņemšanas veidus.

 

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs, varēs to izdarīt no 21. marta līdz 30.aprīlim. Ņemot vērā, ka joprojām daudzi pensionāri un invalīdi izvēlas saņemt pabalstu kasē, lai samazinātu rindas, laikā no 21. līdz 28. martam pabalstu izmaksa tiks organizēta abās Sociālā dienesta kasēs, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem:

  • sākot no 21.marta - K, Ķ, P

  • sākot no 22.marta - A, Ā, L, Ļ, R, I, Ī

  • sākot no 25.marta - E, Ē, B, N, Ņ, T, U, Ū 

  • sākot no 26.marta - C, Č, F , M, Z, Ž,

  • sākot no 27.marta - D, S, Š 

  • sākot no 28.marta - G, Ģ, H, J, O, V, Y

No 21.marta līdz 28. martam abas Sociālā dienesta kases būs atvērtas no plkst. 10.00-15.00. Sākot ar 8.aprīli, pabalsta izmaksa tiks turpināta abās Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā.

 

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos jāinformē Sociālais dienests, ka pabalstu nepieciešams piegādāt mājās, piezvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisā krasta iedzīvotāji) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību. Pabalstu mājās piegādās Sociālā dienesta darbinieks.

 

Arī šajā gadījumā pabalstus piegādās līdz 30.aprīlim. Visiem, kuri būs savlaicīgi pieteikuši pabalsta piegādi mājās, Sociālais dienests centīsies to piegādāt dzīvesvietā līdz Lieldienu brīvdienām.

 

Bērniem invalīdiem pabalstu 20 latu apmērā izmaksās no18. marta līdz 30. aprīlim Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā, kā arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu. Iesnieguma veidlapu var izdrukāt no www.ventspils.lv.

 

Kopumā pabalstu Lieldienās varētu saņemt 8 250 pensionāri un invalīdi un 100 bērni invalīdi. Lieldienu pabalstu izmaksai Ventspils pašvaldība iedalījusi līdzekļus 167 000 latu apmērā.

 

Lai mazinātu neērtības, kas saistītas ar gaidīšanu rindās pabalsta saņemšanai Sociālā dienesta kasēs, visi iedzīvotāji, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu Lieldienās, ir aicināti rakstīt iesniegumu par pabalsta piešķiršanu un tā pārskaitīšanu norēķinu kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik, kā arī visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā vai, kā iepriekš minēts, izdrukāt no Ventspils portāla. Jāatgādina, ka pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai pabalsts piešķirts.

 

Ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu parakstītus iesniegumus iedzīvotāji var sūtīt uz Sociālā dienesta elektroniskā pasta adresi sap@ventspils.gov.lv.

 

Ventas kreisā krasta iedzīvotāji pabalstu kasē līdz 28. martam varēs saņemt Lielajā ielā 7, Ventspilī, bet, sākot no 8.aprīļa - Raiņa ielā 10, Ventspilī.

 

Atgādinām, ka Sociālā dienesta abās kasēs parastais darba laiks ir:

Sociālā dienesta kasē Lielajā ielā 7 vai Raiņa ielā 10:

Pirmdienās, piektdienās – no 10.00-13.00

Trešdienās – no 12.00-15.00

 

Sociālā dienesta kasē Talsu ielā 39 (Pārventas filiālē):

Otrdienās – no 10.00-13.00

Ceturtdienās – no 12.00-15.00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: