Ventspils muzejs valsts svētku laikā piedāvā skolu jauniešiem stāstījumu par Latvijas valsts dibināšanu 1918.gadā, izstādi par sarkanbaltsarkanā karoga stāstu Ventspilī un koncertu Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes lūgšanu namā.

Livonijas ordeņa pilī piektdien, 16.novembrī 10:00 6.-9.klašu audzēkņiem un plkst.13:00 10.-12.klašu audzēkņiem stāstījumu 18.novembris - Latvijas Republikas dibināšanas diena skolu jauniešiem piedāvās lektors vēsturnieks Artūrs Tukišs. Stāstījuma laikā varēs arī iepazīties ar jauno dokumentālo liecību izstādi Karogs- sarkans balts sarkanspar 1919.gada 25.jūlija un 1989.gada 2.aprīļa notikumiem Ventspilī, saistībā ar Latvijas neatkarības cīņām un sarkanbaltsarkano karogu kā valstiskuma simbolu 20.gs. 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā.

Izstādes kontekstā būs skatāma arī dokumentālā īsfilma (Ē.Rugājs, J.Presņikovs, I.Heniņš, E.Apse) par pirmā sarkanbaltsarkanā karoga uzvilkšanu Ventspilī. Izstādi un filmu būs iespēja redzēt arī ierindas skatītājiem, turklāt, Livonijas ordeņa pils būs atvērta visas svētku dienas, izņemot pirmdienu-19.novembri.

Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes lūgšanu namā visi ir mīļi gaidīti 17.novembra pēcpusdienā plkst.16 uz kora Venda koncertprogrammu Svētī Debesīs šo zemi, kurā ceļu uz dievnamu izgaismos sarkanbaltsarkani lukturīši un programmā skanēs latviešu komponistu tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas.

 

Ieeja pasākumos ar muzeja ieejas biļetēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: