Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Labiekārto bērnudārza teritoriju

Vakar liels prieks tika sagādāts gandrīz 200 maziem ķipariem – bērnudārza Zvaigznīte audzēkņiem. Viņi tika pie jauniem rotaļu laukumiem un skaisti labiekārtotas teritorijas.

Aiztur laupītāju – sieviešu dūrēju

Nedēļas laikā laupītājam ar nazi par upuri kritušas divas sievietes. Pateicoties iedzīvotāju pašaizliedzīgai palīdzībai, uzbrucējs ir aizturēts.

 

2.lpp. Viedoklis: “Pulkvedim neviens neraksta”, laikraksta “Ventas Balss” redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Ja vien jums ir pieejams internets, vēstuli varat nosūtīt jebkuram cilvēkam jebkurā pasaules malā, un ja vien viņam arī ir internets, viņš to saņems tūlīt. Attālumam nav nozīmes, laiks ir samazināts gandrīz līdz minimāli iespējamam. Un ir grūti iztēloties, kā tas vispār bija, kad vēstules izvadāja pasta karietēs un kad tās bija jāgaida nedēļām un pat mēnešiem atkarībā no attāluma, kādā atradās nosūtītājs un adresāts.»

 

3.lpp.

Garās rindas pastā kavē ārstēšanos

Garo rindu dēļ, kas pēdējās dienās veidojas pasta nodaļā, ventspilnieki nevar laikus saņemt vai nosūtīt vēstules un sūtījumus. Pasta klientu lēnās apkalpošanas dēļ nav uzsākta arī mazās ventspilnieces ārstēšana.

Par vienu brīvdienu vairāk

Šogad valsts svētki – Latvijas Republikas Proklamēšanas diena – iekrīt svētdienā, tāpēc nākamā diena – 19. novembris – būs brīvdiena.

 

4.lpp. Novadā. Atceras savus varoņus

Ugāles bibliotēkā iekārtota pārvietojama ekspozīcija Roberta Rubeņa bataljona cīņas Kurzemē – spilgta nacionālās pretošanās kustības izpausme II Pasaules kara laikā.

Ugālē spēlē galda tenisu

Ugāles pagasta Mežrūpniekos atklāts galda tenisa klubs. Tajā aicināts darboties liels un mazs, jauns un vecs.

Usmā tējnīca un skatu tornis

Domubiedri Usmā šoruden veikuši lielus darbus. Pie luterāņu dievnama ierīkota tējnīca, bet ezerā izliktas laipas un uzcelts skatu tornis, no kura paveras skaists skats uz Moricsalu.

 

5.lpp. Politika. Valdībai apkures problēma nesāp

Valdošās partijas noraida priekšlikumu samazināt PVN likmi apkurei, kas Saeimā iesniegts ar mērķi kaut nedaudz atvieglot smago komunālo maksājumu slogu Latvijas iedzīvotājiem. Tas nozīmē, ka, palielinoties energoresursu cenām, arī siltuma cena turpinās augt.

 

6.lpp. Sports. Noteikti Latvijas labākie kultūristi

Pirmo reizi Ventspils bodibildinga vēsturē pie mums (Jaunrades nama telpās) notika Latvijas atklātais čempionāts atlētiskajā fitnesā un kultūrismā, kas par pārsteigumu daudziem bija kupli apmeklēts gan no sportistu, gan skatītāju puses.

Līderu cīņā pārāks izrādās Baltijas Ekspresis

Par patīkamu un savā ziņā negaidītu pārsteigumu parūpējušies Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas Rietumu līgas spēlē, turklāt aizvadot to tikai septiņu vīru sastāvā, pretinieku laukumā apspēlēja vienus no saviem sīvākajiem sāncenšiem – Talsu basketbolistus.

Suharevs izpilda meistara normatīvu

Mūsu svarcēlājs Ritvars Suharevs, kam vēl ir tikai 13 gadu, Ventspils čempionātā svarcelšanā kopsummā paceļot 200 kilogramu, izpildījis Latvijas Sporta meistara normatīvu.

7.lpp.

Dievnamu atjauno kopīgiem spēkiem

Ventspils Sv. Nikolaja pareizticīgo baznīcas atjaunošanas aizbildņu padome sākusi apspriest rekonstrukcijas tehnisko projektu un izvērtēt dievnama interjeru.

Atkal atvērts kristīgais bērnu centrs

Līdz šim kristīgais bērnu centrs Timotejs bija atvērts Pils ielā, bet tagad – Dzintaru ielā 36/38, Jūrnieku sporta un atpūtas centrā trešajā stāvā.

Jāsaglabā dabas un zemnieku sadarbība

Guntra Aistara ir pasniedzēja Centrāleiropas Universitātē Budapeštā, bet vasaras pavada Jūrkalnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: