Baltijas jūras ostu basketbola turnīrā, kas trīs dienas risinājās Liepāja, izcīnīja Ventspils brīvostas komanda, finālā pieveicot Kaļiņingradas tirdzniecības ostas komandu.

Turnīrs notika jau desmito reizi, un tajā piedalījās Tallinas, Rīgas, Ventspils, Liepājas, Klaipēdas un Kaļiņingradas ostu komandas.

 

Baltijas jūras ostu Basketbola turnīrs pirms desmit gadiem tika aizsākts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Tā mērķis bija veicināt sadraudzību un savstarpējo sadarbību starp Baltijas jūras ostām. Katru gadu basketbola turnīrs notiek citā ostas pilsētā. 10. basketbola turnīrs norisinājās Liepājā un tajā uzvarēja Ventspils brīvostas komanda. Liepājas ostas komanda cīņā par trešo vietu pieveica Klaipēdas komandu, kas allaž bijusi spēcīgāko vidū. Pagājušā turnīra uzvarētāji – Rīgas brīvostas basketbolisti – šoreiz palika piektie, aiz sevis atstājot vēl Tallinas ostas komandu. Jāatzīmē, ka arī turnīra atraktīvāko līdzjutēju balvu saņēma Ventspils komanda.

 

Uzvarētāju komandas sastāvā bija Ventspils brīvostas pārvaldes kuģu tauvotāji Aigars Bernāts, Uģis Lasmanis, Ģirts Reimanis, Edgars Silarājs, Jānis Šmidebergs, Andris Ziemanis, vecākie kuģu tauvotāji Gundars Bērziņš un Egils Jākobsons, kuģa locis Guntis Mūrnieks, pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis, mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs un autovadītājs-mehāniķis Jānis Dārziņš. Komandas kapteinis bija Edgars Silarājs, bet treneris – vecākais kuģu tauvotājs-darbu vadītājs Normunds Reimanis.

 

Šogad basketbola turnīrs tika arī pie savas emblēmas, kurā attēlota basketbola bumba, kas apvienojumā ar kompasa pamatelementiem – debespušu virzienu norādēm un kompasa skalas iedaļām, simbolizē basketbola turnīra saikni ar ostām - jūras pārgājienu galamērķiem, kuros nokļūst, izmantojot kompasa rādījumus. 2013.gadā Baltijas jūras ostu basketbola turnīrs notiks Kaļiņingradā.

 

Jāpiebilst, ka Ventspils brīvostas basketbola komanda šogad veiksmīgi startē arī Ventspils pilsētas čempionātā. Nākamā spēle šajā čempionātā piektdien, 16.novembrī plkst. 18.30 - Brīvostas pārvalde sacentīsies ar komandu „Baltijas Ekspresis”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: