Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī šodien plkst. 17.00 notiks Ulda Brieža fotoizstādes Laika mednieks atklāšana.

 Ir patiess prieks pavēstīt ventspilniekiem, ka lieliskā fotogrāfa Ulda Brieža izstāde Laika mednieks savās ceļojošās izstādes gaitās vai medību takās ir atceļojusi arī uz Ventspils muzeju. Izstādē apkopots fotogrāfa veikums vairākās desmitgadēs, kur dokumentēta piekrastes dzīve, gan robežsargu noecētā pludmale, gan zvejnieki savā sāļajā darbā.

U. Brieža veidotās fotoreportāžas joprojām pārsteidz ar savu dzīvīgumu, precizitāti detaļās un īpašo spēju atrast katrā situācijā tās graudu, bez kura „bilde nenotiek”.

Bet Ulža bildes notiek un īpašs viņš ir kā portretists, kas arī novērtēts ar divām Zelta naglām - labākais portretists 1997. un 2000. gadā.

Ja Uldis Briedis būtu teicams fotogrāfs, tas, protams, nebūtu – tikai, bet viņš ir arī labs ceļabiedrs, stāstnieks, piedzīvojumu meklētājs, laimīgs ģimenes tēvs un kolekcionārs, kuram pieder apjomīga zvanu kolekcija, kas reiz viesojusies Ventspils muzejā.

Fotogrāfa bagāža jau radusi savu formātu divās grāmatās - vienā kopā ar Ēriku Hānbergu par Liepājas 20.gs.60.gadu bohēmas centru Vāgūzi, bet otrā – izdevniecības Neputns izstādes kontekstā radītajā apjomīgajā izdevumā Laika mednieks.

Izdevumā lasāmi draugu, cienītāju un kolēģu stāsti par Uldi un skatāmi fotodarbi sākot no 1966. gada līdz pat 1996. gadam. Tāpat kā izstādē, arī grāmatā atspoguļojies fotogrāfijas sudraba laikmets, kuram piemītošo pievilcību fotogrāfs baudījis, un pateicoties savai meistarībai un cilvēkmīlestībai, nodevis arī skatītājiem un lasītājiem. Fotoizstāde Laika mednieks ir sirsnīga slavas dziesma ikvienam fotogrāfam, kura ziņā ir mirkļu/laika medības. Izstāde Ventspils muzejā skatāma līdz 19. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: