Operdziedātāja Ieva Viļuma iegādājusies savulaik populāro viesu namu Leču krodziņš. Īpašniece pagaidām neatklāj vai krodziņš tiks atjaunots.

«Šobrīd nekādus ziņojumus nesniegsim, domas ir daudz, tad jau redzēsim,» Ventas Balsij sacīja sazvanītā Ieva Viļuma. Viņa šobrīd dzīvojot Ventspilī, taču sīkākus komentārus par to nevēlējās sniegt.

Šobrīd ap īpašumu tiek būvēts nožogojums. Ventspils novada domes būvvaldes vadītāja Digna Gerule skaidro, ka īpašuma ēkas pāris gadus stāvējušas pamestas un vietējie jau pieraduši, ka tur var demolēt. Tāpēc, lai pasargātu īpašumu no turpmākās postīšanas, īpašniekiem ir izdota rakšanas darbu atļauja pagaidu nožogojuma izbūvei. Gar ceļu žogs būs no koka materiāliem, gar sāniem no sieta. Bet suņiem jau ir izveidots voljērs. Gerule pauda gandarījumu, ka tiks sakārtots īpašums, kurš gāja postā.

Īpašumu iegādājies SIA RicWood, kas kā savu nodarbošanos uzrādījis mežizstrādi. Operdziedātāja Ieva Viļuma ir uzņēmuma valdes locekle.

Iepriekš Leču krodziņš, jeb nekustamais īpašums Zvejnieki piederēja kādai Rīgā reģistrētai firmai SIA Astoņas meitas, kuras īpašniekiem bija grandiozi plāni viesu nama darbības uzplaukumam. Tomēr ieceres neīstenojās un parādu dēļ īpašums tika ieķīlāts Hipotēku un zemes bankā. Minētā banka gan nebija vienīgais kreditors. Īpašums tika izlikts izsolē un tā sākumcena bija 58,6 tūkstoši latu, lai gan parāds bankai bija ievērojami augstāks par izsoles sākumcenu - aptuveni 350 tūkstoši latu. Ventas Balss rīcībā nav informācijas, par kādu summu īpašums pārdots.

Uz Ventspils-Kuldīgas ceļa, netālu no Ventas izvietotais Leču krodziņa ēku komplekss sastāv no 3,3 hektāru liela zemes gabala, uz kura atrodas septiņas ēkas – veikals ar jumta stāvu, kafejnīca ar viesnīcu jumta stāvā, katlu māja, noliktava ar pagrabu un šķūni, pirts, šķūnis, tualete un deju laukums.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka kompleksa jaunā īpašniece – soprāns Ieva Viļuma ir bijusi gan Latvijas Nacionālās operas, gan Rīgas Muzikālā teātra soliste un šī teātra vadītāja, kā arī producente. Dziedātājas nospēlēto lomu klāstā ir tādas varones kā Karmena, Aīda, Abigaila, Toska, Odeta, Lēdija Makbeta un citas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: