Svētdien, 16. septembrī, plkst. 12.30 Rindas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Baroka mūzikas koncerts, kurā muzicēs trīs jauni mākslinieki: saksofoniste Daiga Solovjova, dziedātājs Rihards Millers un ērģelniece Maija Solovjova.

Mūziķus vieno Ventspils Mūzikas vidusskola: Daiga Solovjova un Rihards Millers ir šīs skolas 2009. gada absolventi, šobrīd J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 4. kursa studenti, taču paralēli studijām viņi māca audzēkņus savā specialitātē Latvijas mūzikas vidusskolās: Daiga – Jūrmalā, Rihards – Ventspilī. Savukārt Maija Solovjova jau vairākus gadus ir mūzikas teorētisko priekšmetu skolotāja un koncertmeistare Ventspils Mūzikas vidusskolā.

 

Jauno mūziķu radošās darbības pūrā ir ne tikai koncerti solo un dažādu ansambļu sastāvos, bet arī panākumi konkursos. Rihards Millers 2005. gadā ieguva 2. vietu un 2009. gadā 1. vietu Alfrēda Kalniņa jauno vokālistu konkursā, 2007. gadā – 2. vietu Alīdas Vānes jauno vokālistu konkursā, bet 2008. gadā Latvijas Mūzikas vidusskolu izglītības programmas Vokālā mūzika audzēkņu valsts konkursā ieguva 1. vietu. Daiga Solovjova 2007. gadā ieguva 3. vietu un 2009. gadā – 2. vietu konkursā Saxophonia, 2007. gadā – 3. vietu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles audzēkņu valsts konkursā un 2. vietu Ventspils Mūzikas vidusskolas komandas sastāvā Mūzikas teorijas nodaļas audzēkņu valsts konkursā.

 

Koncertā skanēs ievērojamu baroka komponistu J. S. Baha, G. F. Hendeļa, J. Pahelbela un citu autoru mūzika, tostarp kā koncerta ierosmes pamats ir izsmalcinātā un filozofiskā J. S. Baha Sonāte sol minorā BWV 1030b. Tā komponēta obojai un klavesīnam, taču šoreiz koncertā šī sonāte izskanēs Daigas Solovjovas un Maijas Solovjovas pārlikumā saksofonam un ērģelēm. Tāpat arī koncertā izskanēs ārijas no G. F. Hendeļa oratorijām, J. Pahelbela un J. P. Svēlinka skaņdarbiem.

 

Tā kā 2012./ 2013. mācību gads Ventspils Mūzikas vidusskolā ritēs 85. jubilejas gaisotnē, tad plašāka koncertu sērija plānota sākot ar nākamā gada janvārī, kad skolas audzēkņi un pedagogi uzstāsies jubilejas ieskaņas koncertos visā Kurzemē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: