Apstiprināts provizoriskais Baltijas Basketbola līgas (BBL) 2013. gada sezonas formāts.

Pēdējā informācija liecina, ka tās devītajā sezonā tiks apvienota Elites divīzija un Izaicinājuma kausa turnīrs un šajā līgā startēs 23 komandas no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Kazahstānas.

Tiek plānots, ka vispirms visas komandas aizvadīs grupu turnīrus. Komandas sadalītas četrās grupās – trijās ir pa sešām vienībām, bet vienā –piecas. BK Ventspils ielozēts A grupā, un tā pretinieces būs Šiauliai (Lietuva),viena no principiālākajām sāncensēm, Naglis (Lietuva, Palanga), Kazahstānas vienība Barsy Atyrau, kurā pagājušajā sezonā spēlēja arī ventspilnieks Māris Ļaksa, Tallinas Tehniskā universitāte (Igaunija) un Rapla (Igaunija). Uzreiz gan jāpiebilst, ka Kazahstānas klubs visas spēles aizvadīs izbraukumā.

2012./2013. gada BBL čempionātā piedalīsies vēl četras Latvijas vienības: Liepājas Lauvas, BK Valmiera, BK Jelgava un Barons Kvartāls. Jāpiebilst, ka no dalības nākamās sezonas turnīrā atteikušās pagājušās sezonas trīs spēcīgākās vienības: VEF Rīga, Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos Rytas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: