Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pretrunīgi vērtē jauno pārvadātāju

Kopš 17. septembra autobusu satiksmē novadā ienācis jauns spēlētājs – SIA Sabiedriskais autobuss. Daļa pasažieru sūkstās par neērtiem autobusiem, bet citi turpretī ar pakalpojuma kvalitāti ir apmierināti.

Sprūdžs rada atkritumu bardaku

Ministrs Sprūdžs, ja viņa iecerētā atkritumu reforma izdosies, kārtējo reizi būs izdarījis lāča pakalpojumu pašvaldībām un iedzīvotājiem. Iespējams, lielveikalu ķēdēm atkritumu apsaimniekošana kļūs lētāka, bet iedzīvotājiem – dārgāka.

2.lpp. Viedoklis: „Labākais šoferis”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Priekšnieks jeb vadītājs, kurš atņem padotajiem darbus, ja tie nemāk darbus padarīt labi, nav nekāds priekšnieks, bet labākais strādnieks brigādē jeb labākais šoferis. Tāds mums šobrīd izskatās premjers Valdis Dombrovskis, kuru Eiropas Parlamenta deputāti min kā vienu no kandidātiem uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu, bet pašu mājās nemāk vadīt un koriģēt savu padotu jeb ministru darbu.»

3.lpp.

Helikopters lidinās mācību nolūkos

Ventspilnieki nobažījušies, kāpēc naktī uz ceturtdienu virs pilsētas lidinājies helikopters. Izrādās, nekas slikts nav noticis. Lidaparāts piedalījies mācībās.

Landzē svinēs draudzes dienu

Pētot dokumentus, nesen atklāts – Landzes luterāņu draudzei šogad ir 445 gadi. Svinot šo notikumu, 29. septembrī dievnamā notiks pasākums Ticība gadsimtu griežos.

 

4.lpp. Vide. Dārza darbi rudenī

Sestdien plkst. 17.49 beigsies astronomiskā vasara un sāksies rudens, liecina astronomu sniegtā informācija. Dārzkopjiem par vasaras aiziešanu liecina viņu lolojumi – krāšņās dālijas, samtenes, bet rudeni aicina ziedošās mārtiņrozes.

Zilā karoga sezona noslēgusies

Šovasar Zilais karogs Ventspils pludmalē plīvoja 14. reizi.

Glābšanas operācija liepai

Savelkot divus zarus, kas no stumbra veido žākli, liepai mūžs pagarināts par vismaz 15 gadiem.

5.lpp. – 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Darbs un nauda. Elektrību pirksim tirgū

No šā gada 1. novembra Latvijā paplašinās elektroenerģijas brīvais tirgus. Turpmāk juridiskajām personām vajadzēs pirkt elektroenerģiju brīvajā tirgū un uz viņiem vairs neattieksies valsts regulētais elektroenerģijas tarifs. Iedzīvotājiem tādas izmaiņas, iespējams, tiks ieviestas nākamajā gadā.

8.lpp. Sports. Pirmās sacensības un pirmās godalgas

Mūsu šorttrekisti veiksmīgi iesākuši jauno šorttreka sezonu – pirmajās Danubia kausa posma sacensībās, kas notika Rumānijā, tikuši pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām.

Ansis Dermaks – labākais Baltijā un Latvijā

Lietuvā, Traķos, noslēdzās Baltijas un Latvijas čempionāts velotriālā, kurā nepārspēts spēcīgākajā Elites klasē palika Kartera braucējs un šāgada pasaules vicečempions Ansis Dermaks.

Savi vārti neskarti jau 598 minūtes

Latvijas Virslīgas futbola čempionātā FK Ventspils futbolisti savus vārtus noturējuši neskartus jau vairāk nekā sešas spēles, sasniedzot arī vienu no kluba labākajiem rādītājiem nezaudētajos vārtos – pēc spēles pret Spartaku tas ir jau 598 minūtes.

9.lpp. Intervija. Galvenais priekšmets – sirdsgudrība

SANTA VĪKELE, 5. vidusskolas skolotāja un direktores vietniece audzināšana darbā, gādā, lai ne tikai viņas organizētajos braucienos uz dzīvnieku patversmēm un pansionātiem, bet arī sociālo zinību stundās ikdienā bērni aizdomātos par sirdsapziņu, līdzjūtību un citām vērtībām, kas dzīvē svarīgas.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: