Augusta beigās stājušies spēkā jauni Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi „Par pabalstu mājokļa īres maksas daļējai kompensēšanai daudzbērnu ģimenēm”.

Līdz šim Ventspils pilsētā atvieglojumi īres maksas segšanai bija pieejami tikai tām daudzbērnu ģimenēm, kurām bija noteikts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss, un kuras īrēja dzīvokļus no pašvaldības.

 

Jaunie saistošie noteikumi paredz, ka atvieglojumus īres maksas segšanai var saņemt visas daudzbērnu ģimenes, neatkarīgi no ienākumu līmeņa. Pabalstu var saņemt ne tikai tās ģimenes, kuras īrē mājokli no pašvaldības, bet arī tās ģimenes, kuras īrē mājokli no juridiskām personām vai privātpersonām.

 

Daudzbērnu ģimenēm, kuras vēlēsies saņemt pabalstu, ir jāatbilst vairākiem nosacījumiem, kā būtiskākie no tiem ir sekojoši:

 

  • vismaz vienam no vecākiem dzīvesvietas deklarēšanās periods Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā nav mazāks par trīs gadiem;

  • ģimenes vajadzībām tiek īrēts mājoklis, kurā vismaz viens no vecākiem un vismaz trīs bērni ir deklarējuši savu dzīvesvietu;

  • ģimene savām vajadzībām īrē ne vairāk kā vienu mājokli, un tai īpašumā vai valdījumā nav cits mājoklis;

  • visi ģimenē esošie skolas vecuma bērni iegūst valstī noteikto obligāto izglītību.

 

Pabalsta apmērs tiks noteikts, ņemot vērā bērnu skaitu ģimenē – jo vairāk bērnu, jo lielāks pabalsts. Lai aprēķinātu pabalstu, tiks ņemta vērā mājokļa kompensējamā platība, kas ir noteikta 15m2 apmērā uz katru mājoklī deklarēto bērnu. Noteikumi paredz, ka pabalsta apmērs ir no 40 līdz pat 90% apmērā no mājokļa īres maksas.

 

Mājokļa pabalstu īres maksas kompensēšanai piešķir uz laiku līdz 12 mēnešiem ar tā mēneša 1.datumu, kad Sociālā dienesta Sociālās palīdzības nodaļa būs pieņēmusi lēmumu par mājokļa pabalsta piešķiršanu. Lai saņemtu pabalstu, Sociālajā dienestā ir jāuzrāda maksājumu apliecinošs dokuments par pilnā apmērā veiktu īres maksu.

 

Šo noteikumu izpratnē par bērniem tiek uzskatītas personas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tās turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā.

 

Lai saņemtu atvieglojumus, jāvēršas Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā. Pierakstīties uz pieņemšanu pie sociālās palīdzības organizatora un noskaidrot, kādus dokumentus nepieciešams iesniegt pabalsta saņemšanai, iespējams, zvanot pa tālruni 636 01210 (pilsētas kreisā krasta iedzīvotājiem) vai 636 63001 (Pārventas iedzīvotājiem).

 

Ventspils pilsētā pašlaik ir aptuveni 188 daudzbērnu ģimenes, kuras varētu izmantot iespēju saņemt mājokļa pabalstu īres maksas daļējai kompensēšanai. 

 

Interesenti ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties Ventspils portālā www.ventspils.lv sadaļā par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem. Noteikumi ir pieejami arī Sociālajā dienestā, Raiņa ielā10 (remonta laikā Lielajā ielā 7), kā arī Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39 un Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales iela 4, Ventspilī, (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: