Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Saudzē kultūras mantojumu

Eiropas kultūras mantojuma dienās, kuru atklāšanu šoreiz svinēja Ventspilī, iekļaušanai valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ieteikts arī loču tornis, dzelzceļa stacijas pasažieru ēka un ūdenstornis.

Rosina godināt Teodoru Grīnbergu

Ilgvars Puškevics uzskata, ka luterāņu mācītājs Teodors Grīnbergs ir viens no ievērojamākajiem Ventspils sabiedriskajiem darbiniekiem, tādēļ pelnījis piemiņas zīmi.

2.lpp. Viedoklis: «Plātīzeri» laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Viena no cilvēku kvalitāti neradošajām īpašībām ir plātīšanās jeb lielīšanās un izrādīšanās, pie tam biežāk tā piemīt tiem cilvēkiem, kas maz dara, kam ir pārāk zems vai paaugstināts pašnovērtējums.»

3.lpp.

Tehnikums pārsteidz Rīgu

Līdzās citiem nozares profesionāļiem izstādē Riga Food 2012 ar kurzemnieku galdu sevi veiksmīgi pieteicis arī Ventspils Valsts tehnikums. Līdzās klasiskajiem, lietišķajiem galda klājumiem ventspilnieku klātais senatnīgais galds un kurzemnieku sklandrauši izraisījuši vislielāko interesi.

Centrālajā ielā top veloceliņš

Veloceliņu būvniecība Lielajā prospektā liek atvadīties no ierastiem vides objektiem.

4.lpp. Vide. Palīdzība savvaļas dzīvniekam

Būšnieku ezera laivu bāzes tuvumā dzīvoja gulbju ģimene. Vecie gulbji šo vietu par savējo izvēlējās ne pirmo gadu. Taču nākamgad... Kas zina, jo gulbju mamma gājusi bojā no ierīta makšķerei notrūkuša un piekrastes meldros palikuša auklas gala ar āķi un vizuli. Skumīgākais ir tas, ka balto putnu varēja izglābt.

Meklē mājas un mīlošus saimniekus

Ventspils Dzīvnieku aizsardzības biedrība izdevusi plakātu, kurā redzami kaķēni, kas meklē sev jaunus saimniekus.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Uz Rumāniju tikai pēc uzvaras

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējās kārtas spēlē, kurā Latvijas vīriešu basketbola izlase savā laukumā ar 70:73 piekāpās Gruzijas valstsvienībai, tā tāpat saglabā teicamas izredzes kvalificēties finālam.

Pirmajā spēlē zaudējums pret Grieķiju

Latvijas vīriešu futbola valstsvienība, lai gan pirmā spēja gūt vārtus, 2014. gada pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru sākusi ar zaudējumu 1:2 (1:0) pret Grieķijas izlasi.

Palameika finišē piektajā vietā

Noslēgušās prestižās Dimanta līgas sacensības vieglatlētikā, un pēdējā posma mačos, kas notika Beļģijā, Briselē, piekto vietu izcīnīja mūsu šķēpmetēja Madara Palameika, kas pēc šī starta arī pielikusi punktu šai grūtajai un garajai sezonai.

7.lpp. Kultūra. Trešo reizi pasniegs Sudraba tintnīcas

Ceturtdienas vakarā pilī pasniegs Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes balvas Sudraba tintnīca.

Koncerts baznīcā Garūtas piemiņai

Atceroties vienu no izcilākajām latviešu komponistēm Lūciju Garūtu, sestdien Zlēku baznīcā skanēs kantāte Dievs, tava zeme deg!.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: