Kaut arī nākamā gada budžeta bāze ārstniecībai salīdzinājumā ar šā gada bāzi paredzēta lielāka, arī nākamgad veselības aprūpes nozarei vajadzēs pieprasīt papildu finansējumu, vakar pēc Saeimas komisiju kopsēdes žurnālistiem sacīja veselības ministre Ingrīda Circene.

Parasti papildus piešķirtais finansējums netiek iekļauts nākamā gada budžeta bāzē, taču nākamgad ārstniecībai budžeta bāzē paredzēts lielāks finansējums, līdz ar to būs iespējams slēgt līgumus ar ārstniecības iestādēm tādā pašā apjomā kā šogad, skaidroja Circene.

Savukārt Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris komisijas sēdē sacīja, ka Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē ticis diskutēts par finansējumu veselības aprūpes nozarei 2,95% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas esot rupjš valdības rīcības plāna pārkāpums. Keris arī norādīja, ka šā gada budžeta grozījumos plānotais papildu finansējums veselības aprūpes nozarē esot «ugunsgrēka dzēšana» un kopā ar papildu finansējumu nozares budžets sasniedz 3,35% no IKP, kaut arī vidēji Eiropas Savienībā šis rādītājs esot lielāks par 7%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: