Starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta „Govju parāde Ventspils 2012” atklāšanas pasākumu apmeklēja Govju parādes licences turētāja „Cowparade Global Limited” pārstāvis Martens Vitevens, kurš bijis gandarīts ar redzēto.

Savā uzrunā klātesošajiem Ostas ielas promenādē Vitevens uzsvēra, ka Govju parādes veidotāji visā pasaulē strādā, lai sabiedriskās vietās mākslu padarītu pieejamu plašam publikas lokam, uzrunājot miljoniem cilvēku visā pasaulē un pretī saņemot cilvēku smaidus. Vitevens pateicās projektā iesaistītajiem māksliniekiem, kuri šī pasākuma īstenošanā ieguldījuši pārsteidzošu radošumu, kā arī pašvaldības vadībai un organizatoriem par ieguldīto darbu Govju parādes rīkošanā Ventspilī. Viņš arī izteica cerību, ka Govju parādes noslēgumā, pārdodot govis izsolē, būs iespējams sagādāt līdzekļus bērnu nama „Selga” rotaļu laukuma izveidei.

 

Pēc vizītes Govju parādes pārstāvis atzina, ka bijis patiesi pārsteigts par redzēto Ventspilī. Viņš norāda, ka Ventspils ir ļoti skaista pilsēta, kurā apvienojas senatnīga Vecpilsēta, industriāla osta un apbrīnojami dabas skati. Viesis uzteic pilsētas kvalitatīvo infrastruktūru un pašvaldības centienus izrotāt savu pilsētu ar mākslas darbu palīdzību.

 

Kā jau iepriekš ziņots, no 30.jūnija līdz pat oktobrim Ventspils pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs pasaulē vērienīgākais publiskais mākslas pasākums "Govju parāde Ventspils 2012". Iepazīties ar neparastajiem mākslas darbiem uz „Govju parāde Ventspils 2012“ atklāšanu bija ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši interesentu no Latvijas un ārvalstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: